Home » Zwitserland » Skidorp Vercorin print deze pagina
icon skigebied Vercorin

Skidorp Vercorin (Zwitserland)

Algemene info

Grappig genoeg doet de ligging van het plaatsje Vercorin, hoog boven op een terras boven Sierre in het Rhônedal, denken aan een adelaarsnest. Het Walliser vakantiedorp tussen het beschermde natuurgebied van het Réchytal en de toegang tot het Val d'Anniviers overtuigt zijn gasten met een erg aangenaam klimaat, dat zelfs de kersenbloemen aanzet tot bloeien. Het oorspronkelijke bergdorp is met zijn huizen en oude graanschuren dicht op de mooie romaanse kerktoren gebouwd. De zonnige regio is eigenlijk vooral gekend om zijn uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Zo is er de Eichhörnchenweg, die uitnodigt tot het ontdekken van het natuurbos en de Weg Der Kelten, welke naar bijzondere bomen loopt die in het Keltische wereldbeeld een belangrijke rol speelden. 

Skigebied

Val d'Anniviers

Hoogteligging dorp

1341 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Val d'Anniviers

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
70 120 45 35 3 5 0 0

Toeristische informatie

Vercorin Tourisme

Route de la Télécabine
Case Postale 68
3967 Vercorin
Tel. +41 (0)27 455 58 55
vercorin@sierre-anniviers.ch

Skischolen

Er is in Vercorin één degelijke skischool gevestigd die tien instructeurs onderbrengt. Bovendien is er een oefenweide aanwezig en is les volgen in het Nederlands mogelijk op aanvraag. De alpinecursus duurt vijf dagen en kost gemiddeld 150 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kleine spruit is er een skikinderopvang vanaf 24 maanden voorzien en een babylift. 

Evenementen

Op de kalender van Vercorin staan jaarlijks drie events gepland. Zo is er in de maand juli het Internationaal Festival van de Vliegers: een vliegerballet op de Crêt du Midi en een vliegeratelier. Diezelfde periode is er ook de Vercojazz: een jazzfestival met bands uit het Wallis, overig Zwitserland en Frankrijk. In september vindt de terugtocht van de koeien naar het dal plaats vanuit Tracuit, de zogenaamde Alpabzug. Hierbij wordt een optocht door het dorp en een folklorisch feest georganiseerd. 

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, schaatsen, curlen, paragliden en rodelen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is hier eerder bescheiden, maar daarom niet minder gezellig. Er zijn negen restaurants, drie bars, een pianobar, vijf cafés, vijf pubs, een disco en een concertzaal gevestigd. 

Afstand tot Brussel

839 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Sion op 20 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sierre op 13 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?