Home » Oostenrijk » Skidorp Viehhofen print deze pagina
icon skigebied Viehhofen

Skidorp Viehhofen (Oostenrijk)

Algemene info

In Salzburger Land ligt het Oostenrijkse dorp Viehhofen in het hart van de Glemmtal vallei. De natuur is hier adembenemend met niet alleen de bergachtige landschappen en de sneeuwvlakten, maar ook de rivier Saalbach stroomt doorheen deze gemeente. In Viehhofen ben je haast verplicht om je wandelschoenen aan te trekken en via de wandelpaden eropuit te trekken. Maar als je een wintersportvakantie pur sang wil beleven kan dat hier evenzeer. Zo zijn er honderden kilometers aan pisten en loipen beschikbaar voor de liefhebbers. Verder kunnen de kinderen ook hun eerste stappen op de latten zetten in deze regio en kan je ook in het centrum van het dorp deelnemen aan verschillende activiteiten.

Skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

Hoogteligging dorp

856 m

Aantal km piste

200 km in skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
90 95 15 22 17 16 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6542-68559

E-mail: info@viehhofen.at

Website: www.viehhofen.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info    

Skischolen

Je bent nooit te oud om bij te leren en hoewel je skiën of snowboarden niet gauw verleert, kan een extra les nooit kwaad. In de skischool van Viehhofen hebben ze dat goed begrepen en voorzien ze voor de wintersporters tal van cursussen. Als skiër kan je in groep lessen nemen voor 58 euro per dag en snowboarders moeten maar 52 euro op de tafel leggen om de nodige vaardigheden correct te beheersen. Verder kan je nog altijd opteren voor een privécursus, maar dan schieten de prijzen wel de hoogte in en betaal je al gauw 200 euro per dag en komt er een supplement van 15 euro bij voor elke persoon die erbij komt.

Kinderinfo

Ook de kinderen hoeven zich in Viehhofen niet te vervelen. Om al van kindsbeen af op de latten te staan, moet je er vroeg aan beginnen en dat kan in deze skischool. Hier kunnen jouw kinderen vanaf 3 jaar op de oefenweide de basis aanleren en samen met hun leeftijdsgenootjes uren plezier beleven. De week wordt hier bovendien steevast afgesloten met een spannende skiwedstrijd, maar ook op de andere dagen worden er ook leuke spelletjes georganiseerd. Om je kinderen deze kans te geven, betaal je dagelijks amper 28 euro.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden wordt er voor de kinderen dagelijks een programma voorzien en kunnen de actieve wintersporters ook nog boogschieten of met de quad gaan rijden. Bovendien kan je hier ook nog schaatsen en een wedstrijdje hockey spelen, maar natuurlijk kan je ook genieten van de natuur tijdens een van de wandelingen. Maar bezoek zeker ook eens de watervallen van Krimml als je maar niet genoeg kan krijgen van de natuur.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente is een onderdeel van het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang. Daar kan je een wintervakantie doorbrengen zoals het echt hoort, want hier zal je niet kunnen klagen over een tekort aan pisten of loipen. Voor elke wintersporter zijn hier genoeg voorzieningen getroffen. Zo kunnen skiërs en snowboarders zich te goed doen aan 200 kilometer aan pisten en hebben langaufers 122 kilometer loipen ter beschikking. Op de pisten is er plaats voor iedere wintersporter, maar het merendeel van de afdalingen kleurt rood en blauw. Verder kunnen snowboarders in deze regio in twee gloednieuwe funparken hun mafste trucs uitproberen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Trek naar Sigi's Pub, Martins Bistro of het Sportcafé om een gezellige avond in het dorpscentrum te beleven, maar verwacht hier geen bruisend nachtleven. In deze gemeente zijn er namelijk maar 2 echte pubs en verder zijn het restaurants of tavernes waar je iets kan gaan drinken. Laat dat je echter niet tegenhouden om hier eens buiten te komen 's avonds, want de Oostenrijkse keuken heeft je heel wat te bieden. Verder kan je in alle rust een wintervakantie doorbrengen in deze regio door het beperkte après-skigebeuren.

Afstand tot Brussel

967 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Münich

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?