Home » Oostenrijk » Skidorp Villach print deze pagina
icon skigebied Villach

Skidorp Villach (Oostenrijk)

Algemene info

Villach is de tweede grootste gemeenste van de deelstaat Karinthië en doorheen deze regio stroomt de rivier Drau, maar het is niet alleen voor de natuur dat je naar dit dorp zou afzakken. Als je altijd al geboeid bent geweest door geschiedenis, kunst en cultuur zal je in deze gemeente alles hebben wat je hartje begeert. Hier zijn tientallen tentoonstellingen die allemaal de moeite waard zijn. Maar ook de après-ski zal je versteld doen staan. In Villach kan je de sfeer opsnuiven in tal van bars en pubs is er zowel dag als nacht leven in de brouwerij.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Villacher Berge

Hoogteligging dorp

500 m

Aantal km piste

83 km in skigebied Villacher Berge

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 59 9 14 7 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4242-2052900

E-mail: tourismusinformation.stadt@villach.at

Website: www.villach.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Wanneer je in Villach op vakantie komt, kan je in de skichool Gerlitzen terecht als skiër en snowboarder om nog wat lessen te volgen. Je hoeft niet enkel een beginner te zijn, een professional kan nog altijd bijleren en bijgestuurd worden door de instructeurs. Als skiër kan je in deze school een oefendag nemen voor 45 euro per dag. Maar als je direct voluit wil gaan kan je onmiddellijk kiezen voor een cursus van drie dagen en dan komt het tarief neer op 95 euro per dag. Daarnaast kunnen ook de snowboarders in deze school terecht en zij kunnen eveneens een dag op de pisten proberen, verder betalen ze hier evenveel als de skiërs. Als je liever hebt dat alle aandacht naar jou uitgaat, moet je opteren voor de persoonlijke lessen met een eigen instructeur. Daarvoor tel je echter al gauw 180 euro neer.

Kinderinfo

Je kan in Villach naar de skischool komen met het hele gezin, want voor de kinderen zijn er hier nog aparte voorzieningen aanwezig. Zo worden ze in kleine groepjes ingedeeld en krijgen ze een bijzonder intensieve training, maar de instructeurs houden het plezier van de kinderen altijd in hun achterhoofd waardoor jouw telgen nooit met tegenzin op de latten zullen staan. Om deze lessen te volgen, moeten de ouders 120 euro neertellen voor een cursus van drie dagen. Voor 45 euro kan je ook nog een probeerdag houden. Bovendien kan je in deze school ook genieten van een aantal familiekortingen.

Activiteiten

Cultuurliefhebbers kunnen in Villach hun hart ophalen met tientallen tentoonstellingen en musea die ze kunnen bezoeken. Verder zijn er ook nog een aantal kerken en kapellen waardoor ze ook de geschiedenis van deze regio kunnen ontdekken. Ga zeker eens lang in het poppenmuseum, het stadsmuseum of de galerij White8. Daarnaast kan je ook sneeuwaapjes gaan bezoeken met het hele gezin in Affenberg Landskron of laat je even terug in de tijd meeslepen en ga eens langs de burcht Landskron. In dat kasteel worden bovendien ook nog vogelshows georganiseerd en tal van andere evenementen.

Sport & Fitness

Villacher is het Oostenrijkse skigebied waarin de gemeente Afritz am See en Villach gevestigd zijn. Op vakantie komen in Villach betekent dus zoveel als toegang hebben tot het skioord waar skiërs en snowboarders hun dagen gemakkelijk kunnen vullen. Zo zijn er voor de wintersporters maar liefst 82 kilometer aan pisten voorzien waarvan de meeste afdalingen rood kleuren. Dat hoeft niet te betekenen dat de beginners zich hier zullen vervelen, want voor hen zijn er nog 15 blauwe pisten, maar voor de echte gevorderden zijn er slechts 9 pisten. Daarnaast hebben de snowboarders in deze regio nog een extra reden om te juichen. Voor hen zijn er nog een funpark en twee halfpipes beschikbaar. Langlaufers kunnen bovendien ook het beste van zichzelf geven op het loipenetwerk van 141 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Deze gemeente is het mekka van de après-ski hier kan je meer 's nachts dan overdag leven door het bijzonder ruime aanbod. Cafés, bars, pubs, zover als het oog reikt. Hier blijft het feestje eeuwig duren. Er zijn verschillende skihutten waar je een pauze kan nemen tijdens jouw afdalingen, maar je hoeft niet op de pisten te vertoeven om iets te gaan drinken. Ga eens langs in een koffiehuis voor een vieruurtje of duik in de late namiddag in de stubes en kom tegen valavond weer even naar buiten om in een van de restaurants een lekker Oostenrijks gerecht te eten. Je kan de party daarna nog altijd gerust verder zetten in de discotheken. Hier komt de feestvierder absoluut aan zijn trekken.

Afstand tot Brussel

1095 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Villach

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?