Home » Zwitserland » Skidorp Villars-sur-Ollon print deze pagina
icon skigebied Villars-sur-Ollon

Skidorp Villars-sur-Ollon (Zwitserland)

Algemene info

Het authentieke wintersportdorp Villars is gekend om zijn vele houten chalets, drukke winkelstraat en levendig treinstation. Deze laatsten vormen trouwens ook de kern van het hele gebeuren op de sneeuwrijke, doch zonnige hellingen van het oord. Bovendien is hier de Ecole Suisse de Ski gevestigd. Eén van de sportieve locals, Henri Ruchet, is wereldrecordhouder skispringen. Zoals u ziet, is dit dus een bruisende regio waar genoeg om handen is. 

Skigebied

Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

Hoogteligging dorp

1300 m

Aantal km piste

191 km in skigebied Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
63 50 12 27 9 10 0 1

Toeristische informatie

Office de Tourisme Villars-sur-Ollon

Tel. +41 (0)24 495 32 32
Information@villars.ch

Skischolen

Vier skischolen aanwezig die 350 leraren tewerkstellen op meerdere ruime oefenweides. Les in het Nederlands bijwonen is mogelijk op aanvraag en verplicht in groep.  De alpinecursus duurt zes dagen en bedraagt 120 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Er is een kinder- en skikinderopvang beschikbaar voor de jongsten vanaf drie jaar. Ook is in het dorp een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift gevestigd.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier natuurlijk skiën, snowboarden, langlaufen en wandelen, maar ook curlen, rodelen, schaatsen, paragliden, tennissen, squashen, hondensleeën, fitnessen en deelnemen aan de fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Mensen kunnen hier best tevreden zijn, betreffende après-ski met vijftig restaurnats, tien bars, twee pianobars, vijftig cafés, drie tea rooms, twee wijnbars, een disco, een bioscoop en een concertzaal. 

Afstand tot Brussel

780 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 115 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?