Home » Zwitserland » Skidorp Visperterminen print deze pagina
icon skigebied Visperterminen

Skidorp Visperterminen (Zwitserland)

Algemene info

Het Heida, oftewel Visperterminen, bevindt zich aan de ingang van het voorste Vispertal. Door de onvervalste natuur is dit bergdorp een paradijs voor wandelaars en langlaufers. Het biedt bovendien een fantastisch uitzicht op de witbesneeuwde toppen van de meer dan vierduizend meter hoge bergen in de Walliser en Bernse Alpen. De doprsbevolking houdt de oude tradities en gebruiken in ere. Zo lokt de jaarlijkse processie op Sacrementsdag een groot aantal bezoekers en ook de sportieve events mogen rekenen op veel belangstelling van buitenaf. 

Skigebied

Rund um Visp

Hoogteligging dorp

651 m

Aantal km piste

100 km in skigebied Rund um Visp

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 38 22 25 6 1 0 0

Toeristische informatie

Heidadorf Visperterminen

3932 Visperterminen
Tel.+41 (0)27 948 00 48
Info@heidadorf.ch

Skischolen

Eén skischool met tien tewerkgestelde leraren. De skilessen duren vijf dagen en kosten quasi 100 euro. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift beschikbaar. Aan het onthaal van de plaatselijke toeristische dienst kunnen ouders ook bestanden inkijken van mogelijke babysits en crèches uit de regio.

Evenementen

In Visperterminen breekt de wijnbouw alle records, mits de teelt zich op een hoogte van 1150 meter boven de zeespiegel bevindt. Dat maakt het Heida dorp gelegen op de hoogste wijnberg van Europa. De nickname van het vakantiedorp is te danken aan zijn wereldberoemde bergwijn: Heida of Parel der alpenwijnen. De korte wijnterrassen, omringd door hoge muren van breuksteen, kronkelen steil naar boven. Wie zich wil verdiepen in de branche kan een wijnkelder bezoeken en degusteren van de heerlijke streekproducten. Maar wat nog interessanter is, is de jaarlijkse tocht, georganiseerd in de zomermaanden, over een educatief wijnpad. Ook een bijzonder indrukvolle wijnervaring is het Wii-Grill-Fäscht: een culinaire wandeling door de wijngaard die elk jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt. 

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, rodelen, curlen, langlaufen, wandelen, schaatsen, snowboarden en deelnemen aan de fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bescheiden uitgaansmogelijkheden met zes restaurants, twee bars, een café, vier pubs en verschillende kunstgalerijen. 

Afstand tot Brussel

768 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genf op 200 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?