Home » Oostenrijk » Skidorp Walchsee print deze pagina
icon skigebied Walchsee

Skidorp Walchsee (Oostenrijk)

Algemene info

Walchsee is een Oostenrijks skidorp dat uitkijkt op het imposante Kaisergeberte en de natuur verrijkt met het prachtige gelijknamige meer. Deze bestemming leent zich voor familievakanties. Met het hele gezin kan je hier namelijk probleemloos de tijd rond krijgen. Zo heeft de skischool voor elke leeftijd wel iets in petto en is er op de brede pisten ruimte genoeg om een goed overzicht te bewaren. Verder wordt je 's avonds niet gestoord door het nachtlawaai, maar moet je ook niet noodgedwongen op je hotelkamer verblijven. Hier kan je de lokale keuken ontdekken in een van de restaurants en ook eens de gemeente ontdekken op een andere manier.

Skigebied

Kaiserwinkl

Hoogteligging dorp

668 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Kaiserwinkl

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
27 16 7 15 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5011000-20

E-mail: info@kaiserwinkl.com

Website: www.kaiserwinkl.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om volledig een te worden met de wintersport en de technieken perfect te beheersen, is het altijd aangeraden om enkele lessen te volgen en zo de draad terug op te pikken. Dat kan ook in de skischool van Walchsee. Hier kunnen de skiërs hun dagen vullen met groepslessen die neerkomen op 45 euro per dag. Snowboarders hebben minder opties en kunnen niet zomaar een dag les volgen, voor hen is het enkel mogelijk om de cursus van drie dagen te nemen die 85 euro kost. Bovendien sta je dan dagelijks 2 uur op het board. Wie toch liever wat flexibiliteit heeft, kan zijn uren gemakkelijker bepalen bij de privélessen maar daar betaal je ook een zekere prijs voor. Zo kunnen skiërs en snowboarders een volledige dag beschikken over een eigen instructeur voor 165 euro. Maar elke persoon die zich aan deze groep toevoegt betaalt wel nog eens 20 euro extra.

Kinderinfo

Op de pisten hoeft het er niet altijd serieus aan toe te gaan en ook in de kinderopvang hebben ze dat goed begrepen. Voor jouw kinderen valt er in deze school heel wat te beleven en ze kunnen samen met hun nieuwe vriendjes plezierige dagen doorbrengen. Zo komt er een clown op bezoek die hen zal entertainen en beschikt de oefenweide over een lopende band lift en een kindercarrousel. Bovendien is Walchsi de mascotte ook altijd van de partij als het er leuk aan toegaat. Je kan op zondag en maandag nog kiezen voor een oefendag, maar vanaf dan begint het echte werk en is het enkel mogelijk om een cursus van drie dagen te volgen die neerkomt op 127 euro. Verder kunnen de kinderen ook in de middagopvang verblijven en kost het de ouders dan nog eens 8 euro per dag. Maar niet alleen beginnende skiërs zijn hier welkom, als je wat ervaring hebt, wordt de lat gewoon hoger gelegd.

Activiteiten

Wanneer je wat afwisseling in je wintersportvakantie wil brengen, moet je niet telkens naar de latten grijpen. In deze gemeente valt immers nog zoveel meer te beleven. Trek eropuit en ontdek de natuur via talloze wandelroutes of ga een leuke namiddag tegemoet op de schaatsbaan. Verder kan je hier nog op de snowbike springen of rodelen. Maar om helemaal te ontspannen kan je in een van de naburige dorpen een duik in het zwembad nemen. Op de evenementenkalender staan bovendien ook al enkele data geprikt wanneer het dorp even volledig uit het dak zal gaan. Zo worden er tal van sportwedstrijden georganiseerd.

Sport & Fitness

Wie in Walchsee een wintervakantie wil houden, komt terecht in de skiwereld van Kaiserwinkel. Dit gebied heeft voor de snowboarders en skiërs een pistenetwerk van 50 kilometer. Daarin zijn de meeste afdalingen geschikt voor beginners en lichtgevorderden waardoor het voor de gezinnen en families een ideaal skioord vormt. De vergevorderde skiër of snowboarder zal hier echter wat op zijn honger blijven zitten en ook voor de snowboarders zijn er in deze omgeving geen extra voorzieningen aanwezig. Langlaufers hebben dan weer geen reden tot klagen, want voor hen ligt er een loipenetwerk van 169 kilometer klaar waarop ze zich uren kunnen amuseren.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Walchsee draait het niet enkel om de wintersport, maar kan je ook af en toe eens stoom aflaten en een gezellige babbel houden in een van de cafés of pubs. Zo zijn er een viertal skihutten waar je een pauze kan nemen tijdens een van de afdalingen, maar in de late namiddag kan je de latten evengoed opbergen om even iets te gaan drinken. Zo zijn er een aantal leuke adresjes in deze regio, maar de feestvierders zullen hier vermoedelijk wat op hun honger blijven zitten. Het aanbod is immers niet zo uitgebreid, maar om een superavond te beleven kan je nog altijd de dansvloer onveilig maken in een van de plaatselijke discotheken. Verder valt er hier op culinair vlak wel wat meer te beleven en kan je de Oostenrijkse delicatessen ontdekken tijdens een van je restaurantbezoekjes.

Afstand tot Brussel

879 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?