Home » Oostenrijk » Skidorp Warth print deze pagina
icon skigebied Warth

Skidorp Warth (Oostenrijk)

Algemene info

Op de scheidingslijn tussen Tirol en Vorarlberg ligt de Oostenrijkse gemeente Warth kan je niet alleen genieten van een prachtige tijd op de pisten, maar valt er op culinair vlak ook heel wat te beleven. Er zijn tientallen restaurants waar je een gezellige avond kan doorbrengen en de Oostenrijkse delicatessen kan ontdekken. Toch zal de voorkeur van de wintersporters in deze regio niet enkel uitgaan naar hun diner, maar kunnen ze uren plezier beleven op tal van afdalingen. Vooral beginners en gezinnen zijn hier aan het juiste adres. Samen met de kinderen kunnen ouders op de brede pisten hun vaardigheden verbeteren.

Skigebied

Warth & Schröcken

Hoogteligging dorp

1700 m

Aantal km piste

56 km in skigebied Warth & Schröcken

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
31 17 10 4 11 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5583-35150

E-mail: info@warth-schroecken.com

Website: www.warth-schroecken.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Wanneer je niet helemaal zelfverzekerd op de latten staat, is het aan te raden om nog enkele lessen en cursussen te nemen in de plaatselijke skischool van Warth. De instructeurs zullen maar al te graag voor je klaar staan en je bij problemen ook helpen. Skiërs kunnen hier terecht voor een schappelijke prijs van 45 euro per dag. Voor de snowboarders is het echter iets duurder, zij moeten 55 euro dagelijks neertellen. Daarnaast is het ook perfect mogelijk om slechts een halve dag les te nemen. Bovendien kan je er nog altijd voor kiezen om niet in groep lessen te volgen, maar een individuele cursus te nemen. Dan komt de kostprijs echter neer op 162 euro per dag en voor elke persoon die erbij komt moet je nog eens 16 euro op de tafel leggen.

Kinderinfo

Niet alleen jij, maar ook jouw kinderen kunnen in de skischool lessen volgen. Voor jouw telgen zijn er in Warth aparte programma's voorzien zodat ze op een leuke wijze de wintersport krijgen aangeleerd. Ze worden ingedeeld in kleine groepjes en leren zo snel nieuwe vrienden en vriendinnen kennen. Om de wintersport zo goed mogelijk te leren beheersen, moeten ze bijvoorbeeld ook de lift leren gebruiken. Verder wordt er in deze school elke vrijdag een spannende skiwedstrijd op touw gezet en kunnen jouw kinderen hun talenten tonen, elke deelnemer keert bovendien met een medaille huiswaarts. Kinderen tussen 3 en 4 jaar krijgen maximum een halve dag les, maar de iets oudere kinderen kunnen dan weer een volledig dag op de pisten vertoeven. Daarvoor moeten de ouders telkens 45 euro betalen.  

Activiteiten

Als je niet dagelijk op de latten wil staan, kan je in Warth nog altijd de ongerepte natuur ontdekken tijdens een van de verschillende wandelingen. Er is namelijk een netwerk van 20 kilometer aan wandelwegen voorzien waardoor je hier kan verdwalen in de prachtige landschappen. Verder wordt de sneeuwpret in deze gemeente gewoon verder gezet met een wedstrijdje tobogganing of door met de slede uren plezier te beleven. Verder kan je ook nog in het water plonsen om je even te verfrissen.

Sport & Fitness

Van november tot april ben je in het Oostenrijkse skigebied Warth & Schröcken zeker van een laagje sneeuw op de pisten. De regio begint namelijk van op een hoogte van ongeveer 1500 meter. Voor de skiërs en snowboarders is er in deze omgeving een pistenetwerk van 58 kilometer beschikbaar en kunnen vooral de beginners hier heel wat afwisseling hebben met verscheidene blauwe afdalingen. Ook snowboarders kunnen voldoende variëren en ook gebruik maken van een funpark om hun technieken te verfijnen. Verder zijn er voor de langlaufers in het skioord heel wat minder mogelijkheden en moeten ze het stellen met 18 kilometer loipen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Warth is het een must om niet elke avond op hotel te blijven eten, maar ook eens het centrum in te trekken en een tafeltje te reserveren in een van de restaurants. Hier zijn er immers tientallen aanwezig en kan je van allerlei keukens genieten. Zo zijn er niet alleen de Tiroolse specialiteiten, maar ook internationale gerechten die je hier kan bestellen. Verder is de après-ski in Warth eerder rustig. Er zijn wel een aantal bars en pubs, maar de echte nachtbrakers zullen eerder te vinden zijn in een van de plaatselijke clubs.

Afstand tot Brussel

1174 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Dornbirn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?