Home » Oostenrijk » Skidorp Werfen print deze pagina
icon skigebied Werfen

Skidorp Werfen (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Werfen ligt in de deelstaat Salzburger Land en is een plek waar wintersporters keer op keer naartoe trekken. Niet alleen het uitgebreide pistenetwerk trekt de skiërs en snowboarders aan, ook de loipen zijn een ware trekpleister voor de langlaufers. Verder zijn er in deze regio ook redenen genoeg te bedenken waarom je eens niet op de latten zou gaan staan. Zo kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in het museum, maar zijn de burcht Hohenwerfen en de Eisriesenwelt ook zeker een bezoekje waard. Wie het graag wat actiever wil, kan nog altijd een van de activiteiten in het dorp uitproberen zoals paragliden, squaschen en paardrijden.

Skigebied

Werfenweng

Hoogteligging dorp

548 m

Aantal km piste

32 km in skigebied Werfenweng

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 18 5 6 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6468-5388

E-mail: info@werfen.at

Website: www.werfen.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Werfen ligt op een boogscheut van het Oostenrijkse dorp Werfenweng en daar is er een skischool gevestigd waar je jouw technieken kan verbeteren of de basis kan aanleren. De school is gemakkelijk bereikbaar vanuit Werfen. Skiërs kunnen er zowel van nul beginnen als lessen nemen voor gevorderden. De prijzen voor de beginners liggen echter 10 euro hoger en komen neer op 55 euro per dag. Daarnaast kunnen ook snowboarders voor dit tarief een volledige dag op de pisten staan. Als je liever geen les in groep hebt, kan je nog altijd kiezen voor een privécursus. Daarvan kunnen de prijzen echter hoog oplopen. Voor 4 uur les betaal je namelijk 175 euro.

Kinderinfo

Ouders kunnen hun kinderen bovendien probleemloos meenemen naar deze school, want voor hen hebben de instructeurs heel wat in petto. Zo staat Bobo de pinguïn je alvast op te wachten om je te verwelkomen. Hij zal ook op de oefenweide voor puur entertainment zorgen wanneer jouw telgen voor de eerste keer de sneeuwmat betreden. Voor iedere leeftijd is er een apart programma opgesteld en de allerkleinsten kunnen ook in de opvang verblijven en moeten nog niet op de latten gaan staan. Verder kunnen jouw kinderen ook tijdens de middagpauze onder toezicht blijven en krijgen ze bovendien een overheerlijke lunch voorgeschoteld. Daarvoor moet je dagelijks wel 10 euro betalen. Op de oefenweide zijn er overigens ook verschillende liften aanwezig en kunnen de kinderen ook spelen met de kindercarrousel. Een dag plezier kost de ouders wel 55 euro.

Activiteiten

Naast de pisten zijn de mogelijkheden in Werfen bovendien eindeloos en kan je de latten gerust een paar dagen aan de kant laten staan. Hier kan je immers zwemmen, squashen, tennissen, schaatsen, golfen, paragliden en nog zoveel meer. Elke wintersporter zal hier zeker zijn gading vinden. Bovendien kunnen natuurliefhebbers nog een bezoekje brengen aan de Eisriesenwelt grot in deze gemeente en is er een kasteel en kunstmuseum gevestigd.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente is een onderdeel van het skigebied Werfenweng en daardoor kunnen de toeristen die hier op vakantie komen beschikken over een pistenetwerk van 32 kilometer. De afdalingen kleuren overwegend rood en er zijn voornamelijk voor de professionals weinig uitdagingen in deze regio. Beginners kunnen immers hun grenzen verleggen en alsmaar beter worden. Snowboarders hoeven ook niet te treuren, voor hen is er in deze regio immers een funpark aanwezig. Daarnaast hebben de langlaufers pas echt een reden tot juichen. Voor hen zijn er namelijk 55 kilometer aan loipen voorzien waarop ze verschillende routes kunnen uitproberen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie een stapje in de wereld wil zetten, zal het in Werfen alvast niet te laat maken. Hier is het geen geduw en getrek in de bars en pubs om drinken te bestellen. Hier kan je daarentegen wel gezellig bijpraten in een café. Het nachtleven is kortom niet onstuimig en wild, maar eerder gemoedelijk. Doorheen de dag kan je in Werfen zelfs een vieruurtje eten in een van de twee koffiehuizen. Bovendien is er ook nog een wijnbar aanwezig in deze gemeente en kan het hele gezin aan tafel schuiven in een van de acht restaurants.

Afstand tot Brussel

743 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Werfen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?