Home » Oostenrijk » Skidorp Westendorf print deze pagina
icon skigebied Westendorf

Skidorp Westendorf (Oostenrijk)

Algemene info

Westendorf is een Tiroolse gemeente in Oostenrijk waar je je niet gauw zal vervelen en waar de taalbarrière snel overbrugt wordt door de bevolking. Er zakken jaarlijks heel wat Nederlanders af naar deze gemeente waardoor er in de skischolen en op vele plaatsen Nederlands wordt gesproken. Verder kan je hier op het bijzonder uitgebreide pistenetwerk je uren amuseren, maar kan je evengoed de latten aan de kant laten staan en een prachtige winterwandeling maken. Het nachtleven is niet al te groots, maar je kan hier af en toe wel eens stevig doorzakken.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5357-20000300

E-mail: westendorf@kitzbuehel-alpen.com

Website: www.kitzbuehel-alpen.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Skiën en snowboarden leer je niet zomaar op een dag, deze sport vraagt tijd en oefening. Maar eenmaal je de kneepjes in je vingers hebt, ben je werkelijk vertrokken. In Westendorf kan je terecht in een van de 3 skischolen om deze kneepjes ook te leren beheersen. Zo kan je er als skiër lessen volgen en moet je dagelijks 58 euro op de tafel leggen. Snowboarders kunnen hier eveneens een cursus kiezen. Voor een halve dag les komt het voor hen neer op 45 euro, als ze daarentegen voor 4 uur per dag gaan, komt het al gauwneer op 64 euro. Bovendien kan je ook kiezen voor een intensieve training met een persoonlijke begeleiding om zo de wintersport volledig te beheersen. Daarvoor betaal je dan ook een zeker prijs en schommelen de tarieven tussen de 165 en 185 euro.  

Kinderinfo

In deze drie skischolen kunnen niet alleen volwassen een cursus leren, ook de kinderen kunnen op deze plaatsen de wintersport aanleren. Zo kunnen ze terecht in de Bobo-Kinderclub, maar ook kennismaken met Joepie de beer. Op de oefenweide gaat het er stap voor stap aan toe. Zo leren jouw kinderen hoe ze een lopende band lift moeten gebruiken, beleven ze een leuke tijd met de kindercarrousel of maken ze een rit met de kinder-taxi. Je hoort het al, het plezier van de kinderen is in Westendorf prioriteit nummer een. Het skiën leren ze op een aangename manier zodat ze hier altijd fun beleven. Tijdens de middagpauze hoeven de ouders bovendien niet terug af te zakken naar de oefenweides, kinderen kunnen immers in de opvang blijven. Daarvoor moeten de ouders wel dagelijks 9 euro voor betalen, een dag skiën kost bovendien ook 58 euro. 

Activiteiten

Niet iedereen wil een volledige vakantie op de pisten doorbrengen, je kan evengoed in het dorp een leuke tijd beleven. Er zijn tal van activiteiten waaraan je kan deelnemen. Zo kan je de natuur verkennen met een van de talrijke wandelroutes of je kan ook het avontuur opzoeken en paragliden. Verder kan je ook leuke tijden beleven als het slecht weer is en met de hele familie gaan kegelen of tennissen. Daarnaast kan je hier nog altijd je conditie onderhouden in het fitnesscentrum.

Sport & Fitness

Met maar liefst 279 kilometer aan pisten in het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental ben je wel even zoet. Westendorf maakt deel uit van dit oord en daardoor zullen de wintersporters zich hier niet gauw vervelen. Zelfs al is het merendeel van de pisten rood en blauw, dan nog kunnen de professional hun hart ophalen met 27 zwarte pisten. Bovendien hebben de snowboarders in deze regio ook nog het funpark Boarders Playground waarin ze hun grenzen telkens kunnen verleggen. Langlaufers krijgen hier eveneens een stukje hemel op aarde en kunnen hun dagen gemakkelijk vullen met een loipenetwerk van 180 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Westendorf legt sterk de nadruk op het culinaire genot in het dorp. Er zijn namelijk tientallen restaurants waar je naartoe kan trekken om zowel een gezellige avond te beleven als te genieten van de Oostenrijkse keuken. Verder kan je in deze gemeente ook nog eens het centrum in trekken om een avond op café door te brengen, maar het nachtleven is hier niet bijzonder uitbundig. Je kan hier af en toe wel eens flink de bloemetjes buiten zetten in bijvoorbeeld Bruchstall, Elisabeth of Feinsinn. Daarnaast kunnen de echte feestbeesten zich ook aan een dansje wagen in de plaatselijke discotheek.

Afstand tot Brussel

906 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Westendorf

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?