Home » Italië » Skidorp Wolkenstein print deze pagina
icon skigebied Wolkenstein

Skidorp Wolkenstein (Italië)

Algemene info

Wolkenstein staat ook wel bekend als Selva di Gardena en is gelegen in het Val Gardena te Südtirol. Het is het kleinste oord van de vallei, maar biedt desondanks toch de beste skimogelijkheden. Het is bovendien ook het hoogst gelegen van allemaal. Toch is het een goede verbinding met de anderen blijven behouden, waardoor uitwijken naar andere oorden interessant kan zijn voor de gasten die ervan houden de regio te verkennen tijdens hun verblijf. Allemaal bieden ze prachtige vergezicht op het Sella Massif. De meeste accommodaties geven de mogelijkheid tot het skiën aan de voordeur. Werkelijk alles ligt dan ook binnen ski- en wandelafstand in het dorp. Ook de skiweiden zijn erg nabij gelegen. Overwegend is het pisteaanbod voor de licht gevorderde en gevorderde wintersporter geschikt. 

Skigebied

Gröden & Seiseralm

Hoogteligging dorp

1563 m

Aantal km piste

175 km in skigebied Gröden & Seiseralm

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
45 106 25 29 46 9 0 1

Toeristische informatie

Tourismusverein Wolkenstein

Tel. 0039-0471-777900
Selva@valgardena.it
www.valgardena.it

Skischolen

Twee skischolen die cursussen aanboden die gemiddeld 160 euro kosten en allemaal zes dagen duren. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinderopvang, skikinderopvang, kinderkaroussel, babylift en een lopende band lift voorhanden. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier komen skiën, rodelen, curlen, paragliden, tennissen, paragliden, schaatsen, snowboarden, langlaufen en wandelen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wolkenstein bezit zo maar even de meest levendige après-ski van de hele streek met zijn vijftig restaurants, twintig bars, twintig cafés, tea room, wijnbar, drie pubs, disco, concertzaal en dancing. Geen reden dus om je terug te trekken op je hotel kamer. In Wolkenstein blijft de avond jong en worden de bloemetjes grondig buitengezet! 

Afstand tot Brussel

980 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck op 120 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Waidbruck op 25 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?