Home » Oostenrijk » Skidorp Zams, Landeck & Fliess print deze pagina
icon skigebied Zams, Landeck & Fliess

Skidorp Zams, Landeck & Fliess (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Landeck ligt in het hart van het westen van Tirol, aan de voet van het Venetmassief ligt dan weer Zams en vanaf Fliess kan je ook gemakkelijk in Zwitserland en Italië geraken. Voor de wintersporters valt er in deze gemeenten heel wat te beleven, want er zijn niet alleen pisten waarop ze zich kunnen amuseren. Deze streek heeft op het vlak van cultuur en natuur bijzonder veel te bieden met onder andere het nationale park Kaunergrat en kan je een tocht langs de kerken maken om de historische sfeer op te snuiven. Daarnaast kunnen de sportievelingen ook schaatsen, wandelen en op ski safari.

Skigebied

Venet Region

Hoogteligging dorp

1138 m

Aantal km piste

35 km in skigebied Venet Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
7 15 0 3 3 0 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5442-65600

E-mail: info@tirolwest.at

Website: www.tirolwest.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Voor de toeristen die graag nog wat extra lessen volgen, zijn er in de skischool van Zams, Landeck & Fliess verschillende pakketten die je kan volgen. Met als bedoeling op het einde van jouw vakantie de kneepjes van de wintersport beter onder de knie te krijgen. Skiërs kunnen drie dagen lang een cursus volgen en moeten daarvoor dan 195 euro neertellen en huur je eveneens je skimateriaal. Verder kunnen ook snowboarders hier lessen volgen en komt de totaalprijs neer op 200 euro. Maar je kan ook zonder materiaalverhuur een cursus kiezen en dan zijn de mogelijkheden ook wat uitgebreider. Snowboarders en skiërs betalen dan 40 euro per dag Daarnaast is het nog altijd mogelijk om een persoonlijke begeleiding te opteren, maar daar betaal je ook wel een zekere prijs voor. Dat komt dan neer op 180 euro per dag.

Kinderinfo

Of je nu 2 jaar oud bent of 10 jaar, in deze skischool wordt er voor elke leeftijd een aangepast programma voorzien. De allerkleinsten hoeven de pisten nog niet te betreden, maar mogen hun dagen vullen in de opvang. Verder kunnen diegenen die al wel klaar zijn om hun passie voor sneeuw verder te ontwikkelen wel samen met de instructeur de oefenweide op. Daar kunnen ze zowel het skiën aanleren als leuke spelletjes spelen. Op de pisten is er een lopende band lift voorzien en ook een kindercarrousel, maar er zijn ook een aantal hindernissen op de weide zodat er voldoende uitdagingen zijn. Bovendien kunnen zowel beginners als gevorderden prachtige momenten beleven hier. Hoe kleiner jouw kinderen zijn, hoe minder je als ouder moet neertellen. De prijzen schommelen dan ook tussen de 18 en 50 euro per dag.

Activiteiten

Om wat meer afwisseling te krijgen kan je hier ook verscheidene wandelingen maken en zo de ongerepte natuur en de streek ontdekken. Dat kunnen zowel heuse trektochten zijn als sneeuwschoenwandelingen. Maar hier kan je ook op ski safari gaan als het wat wilder mag zijn en een namiddag met het hele gezin op de schaatsbaan doorbrengen behoort hier eveneens tot de mogelijkheden. Verder moet je de overweldigende landschappen van het nationale park Kaunergrat ook zeker eens bekijken en zijn er voor de cultuurliefhebbers tal van musea die ze kunnen bezichtigen.

Sport & Fitness

Deze drie Oostenrijkse gemeenten zijn de enige dorpen die in het skigebied Venet Region liggen. Hier moet je de pisten dus niet delen met tal van andere toeristen, maar heb je voldoende ruimte op de pisten. Zo kunnen snowboarders en skiërs gebruik maken van een pistenetwerk van 35 kilometer. Professionals zullen hier weinig uitdagingen vinden aangezien er geen enkele zwarte afdaling aanwezig is. Beginners en lichtgevorderden kunnen dan weer wel hun hart ophalen in deze regio. Voor de snowboarders is er bovendien in dit skigebied nog een funpark gevestigd en er werd ook aan de langlaufers gedacht. Voor hen is er een bescheiden netwerk van 18 kilometer loipen voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeenten gaan skiën en après-ski werkelijk hand in hand. Hier kan je immers evenveel tijd doorbrengen in de stubes als op de latten. Het leven stopt hier niet wanneer de zon achter de horizon verdwijnt, op dat ogenblik ontwaakt er immers een heel nieuwe wereld. De après-ski begint al in de late namiddag en wordt grondig verder gezet in de pubs en cafés. Er zijn in deze omgeving tientallen adresjes waar je een heerlijke tijd kan doorbrengen. Bovendien zijn er ook nog 2 discotheken gevestigd en kunnen de kenners zich terugtrekken in de wijnbar. Daarnaast zijn er ook nog een veertigtal restaurants waar je zowel Oostenrijkse als internationale voorgeschoteld kan krijgen.

Afstand tot Brussel

867 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Lansdeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?