Home » Oostenrijk » Skidorp Zillertal-Mitte print deze pagina
icon skigebied Zillertal-Mitte

Skidorp Zillertal-Mitte (Oostenrijk)

Algemene info

Zillertal-Mitte is een uitstekende verblijfplaats voor wintersporters die houden van een actieve vakantie. In het skigebied Zillertal zijn er immers pisten en loipen genoeg voor de fervente sportievelingen, maar verder kan je ook naast de pisten hier geweldige momenten beleven. Hef het glas samen met vrienden of familie in een bar of pub of proef de lokale specialiteiten in een van de restaurants. Bovendien kan je nog altijd de omgeving verkennen via de honderden kilometers wandelpaden en is de Kristalwelten zeker het bezichtigen waard, maar kan je ook naar Innsbruck afzakken om een goedgevulde dag te hebben.

Skigebied

Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

Hoogteligging dorp

550 m

Aantal km piste

176 km in skigebied Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 112 33 25 13 7 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5283-2218

E-mail: info@best-of-zillertal.at

Website: www.best-of-zillertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Wanneer je nog wat hulp nodig hebt op de pisten, kan je altijd aankloppen bij een van de drie skischolen in deze regio. Zo is er school Aktiv Fügen-Hochfügen waar je skilessen kan volgen in groep voor 41 euro per dag. Snowboarders hoeven zelfs wat minder op de tafel te leggen hiervoor en betalen slechts 36 euro. Daarnaast kan je ook nog opteren voor een individuele begeleiding voor 38 euro per uur. Daarnaast is er nog TOPprivate, in deze school kan je enkel kiezen voor groepslessen van 2 uur en moet je de schappelijke prijs van 24 euro neertellen. Wie niet te vinden is voor cursussen in groep, kan ook een privéleraar nemen en 84 euro voor een halve dag ophoesten. Overigens is er nog skischool Total waar je als skiër of snowboarder dagelijks 46 euro mag ophoesten, een privéles daar komt dan weer neer op 167 euro.  

Kinderinfo

Met zo'n ruim aanbod aan skischolen kan het niet anders dan dat jouw kroost even hard verwend wordt en dat er allerlei aparte voorzieningen voor kinderen aanwezig zijn. De allerkleinsten kunnen bijvoorbeeld terecht in de Dwergenclub om e spelen en te kleuren, zij hoeven de pisten nog niet te betreden. Het is bovendien mogelijk om je kind hier een uur, een halve of een volledig dag veilig achter te laten. Daarnaast is er ook nog een Kindergarten waar kinderen vanaf drie maanden naartoe gebracht kunnen worden met de grootste aandacht verzorgd worden. Daarvoor betaal je dagelijks 31 euro. In de skischolen zelf zijn er ook nog aparte oefenweides aanwezig en opgeleide instructeurs die erop toezien dat jouw kinderen hier een prachtige tijd doorbrengen.

Activiteiten

Je hoeft niet dagelijks op te latten te staan om te spreken van een geslaagde wintervakantie. Hier kan je immers gemakkelijk jouw dagen vullen met andere activiteiten. Zo is het mogelijk om te rodelen of een prachtige winterwandeling te maken dankzij het netwerk van 1000 kilometer wandelpaden dat zich uitstrekt over het hele skigebied. De ongerepte natuur verkennen was nog nooit zo'n uitdaging als in Zillertal. Maar je kan ook heerlijk ontspannen in een van de sauna's en al je zorgen vergeten in de wellnesscentra. Bovendien zijn de steden Innsbruck en Rattenberg ook de moeite waard om eens te bezoeken als je niet genoeg kan krijgen van de geschiedenis en cultuur van Oostenrijk.

Sport & Fitness

Deze Oostenrijkse gemeente is een onderdeel van een van de omvangrijkste skigebieden van het land en daardoor is het niet verwonderlijk dat de wintersportmogelijkheden hier eindeloos zijn. Met 183 kilometer aan pisten kunnen skiërs en snowboarders gemakkelijk hun dagen vullen. Zowel voor de beginners als voor de pro's zijn er hier meer dan 30 kilometer aan pisten voorzien, maar de rode afdalingen spannen de kroon met meer dan 100 kilometer. Snowboarders kunnen bovendien ook genieten in het funpark en de twee halfpipes en voor de langlaufers is er een loipenetwerk van 65 kilometer aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een stapje in de wereld zetten gaat in Zillertal-Mitte, want hier kan je werkelijk alle mogelijk bars en pubs vinden. In totaal zijn er maar liefst 21 cafés in deze regio gevestigd waardoor elke feestvierder hier zijn hart kan ophalen. Ook de ware fuifbeesten hoeven zich niet ongerust te maken en kunnen in de clubs hun beste danspasjes tonen. Verder zullen diegenen die houden van een stevige maaltijd ook niet teleurgesteld worden. In Zilltertal-Mitte zijn immers nog meer restaurants dan cafés waardoor je hier op jouw wenken bediend wordt en kan proeven van de Oostenrijkse keuken.

Afstand tot Brussel

994 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kaltenbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?