Bulgarije

Ondanks zijn budgetvriendelijke reputatie is een wintersportvakantie in Bulgarije zoveel meer dan een goedkoop alternatief voor de Alpen. In de Bulgaarse bergen kan je terecht voor sfeer, gezelligheid en fantastische runs. En dat allemaal in een adembenemend landschap en aan een prima prijs-kwaliteit.

Algemene info
Skigebieden
Skidorpen
Wintersport

De belangrijkste skigebieden liggen in het zuidwesten van Bulgarije, niet langer dan een paar uur rijden van de sprankelende hoofdstad Sofia. In de meeste gebieden start het skiseizoen in december en loopt het door tot half mei.

Skigebieden

In de laaste jaren is er veel geïnvesteerd in Bulgaarse wintersportfaciliteiten. Bovendien bieden de meeste skigebieden tal van andere winterse activiteiten zoals sleeën en sneeuwschoenwandelen om je vakantie van de nodige afwisseling te voorzien. Verwacht je aan de wonderlijke combinatie van traditie en modernisering.

Link naar skigebieden
Skidorpen

De Bulgaarse skidorpen zijn voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen. Maar ook feestende studentengroepen of koppels die op zoek zijn naar een romantische getaway, kunnen op de meeste plekken terecht voor een onvergetelijke vakantie.

Link naar skidorpen
Overnachten

Genieten van een vijfsterrenaccommodatie aan een driesterrenprijs? Het is in Bulgarije geen uitzondering maar eerder de regel. De hotels kosten hier een fractie van de prijs in de Alpen, terwijl ze vaak even comfortabel zijn.

Onderweg

Brussel en de Bulgaarse bergen worden door meer dan 2.250 kilometer gescheiden. Een afstand die je niet zomaar met de wagen doet. Vlieg daarom op de hoofdstad Sofia en huur ginds een wagen in de luchthaven of kies voor transport via het openbaar vervoer.

Gastronomie

De Bulgaarse keuken is verwant met andere Balkankeukens, maar ook invloeden van Italië of Turkije zijn nooit ver weg op je bord. Als je voor Bulgarije kiest, wordt het een skivakantie zonder Wiener schnitzels en apfelstrudels. Maar je krijgt er wel heerlijke stoofpotjes voor in de plaats.

Cultuur

Misschien heb je al gehoord dat een ‘echte’ wintersportcultuur ontbreekt in Bulgarije. En hoewel je de après-ski hier nauwelijks kunt vergelijken met die in de Alpen, zijn er tal van gezellige en uitnodigende bars die het tegendeel bewijzen.

  • Sorteren

  • Land

  • Status

  • Skigebieden

  • Skidorpen

  • Sneeuwconditie