Home » Andorra » Skigebied GrandValira print deze pagina
icon skigebied GrandValira

Skigebied GrandValira (Andorra)

Algemene info

GrandValira is een Andorrees gebied in het oosten van de Pyreneeën dat nog niet zo heel lang bestaat. Sinds enkele jaren zijn de skidorpen Pas de la Casa, Soldeu, Encamp, El Tarter, Canillo en Grau Roig samengevoegd en was het oord een feit. Hier kunnen wintersporters de tijd van hun leven doorbrengen zowel op als naast de pisten, want de après-ski moet hier niet onderdoen. Als snowboarder zal je bovendien niet weten waar eerst beginnen doordat er nog tal van extra voorzieningen voor hen aanwezig zijn. Ook in de zomer kan je in deze streek een topvakantie spenderen, het bikerpark lokt jaarlijks immers ontzettend veel moutainbikers.

Skidorpen

 • Canillo • El Tarter • Encamp • Grau Roig • Pas de la Casa • Soldeu

GrandValira in cijfers

Deze Andorrese regio strekt zich uit tussen een hoogte van 1710 en 2640 meter waardoor je je alvast geen zorgen meer hoeft te maken over een laagje sneeuw. Hier ligt immers van november tot april een flinke sneeuwmat. Hier is het rijk aan de snowboarders en skiërs. Zij beschikken immers over een pistenetwerk van 193 kilometer waarvan de afdalingen gelijkmatig verdeeld zijn onder de verschillende niveaus. Verder kunnen ook de langlaufers naar GrandValira afzakken om zich uit te leven op een loipenetwerk van 35 kilometer. Met zoveel pisten is het ook nodig dat er voldoende liften aanwezig zijn in dit gebied. Hier kan je gebruik maken van een gondel, drie cabines en verschillende stoeltjes- en sleepliften. Natuurliefhebbers hoeven bovendien niet op hun honger te blijven zitten, maar kunnen met een van de talrijke wandelroutes de omgeving verkennen. Bovendien ontpopt GrandValira zich in de zomer tot een echt bikerpark.

Snowboarders

Snowboarders die wel te vinden zijn voor een uitdaging zal je in deze regio niet gauw op de pisten zien verschijnen. Zij zullen immers niet weg te slaan zijn uit de drie funparken, drie quarterpipes en de halfpipe. Bovendien kunnen de competitiebeesten zich nog altijd meten aan de tegenstanders tijdens een van de twee boardercrosswedstrijden.

Hoogte: 2640 m

Km Pistes: 193 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?