Home » Oostenrijk » Skigebied Kaiserwinkl print deze pagina
icon skigebied Kaiserwinkl

Skigebied Kaiserwinkl (Oostenrijk)

Algemene info

De drie dorpen Kössen, Schwendt en Walchsee liggen in dit Oostenrijkse skigebied in Tirol. Het is een relatief klein gebied dat je zowel een heerlijke tijd op de pisten kan geven als tijdens de après-ski. Door de vele blauwe en rode pisten kunnen zowel de beginnende als gevorderde skiërs zich uitleven in deze regio. Maar het zijn vooral de langlaufers die dankzij het grote loipenetwerk een deugddoende vakantie kunnen beleven.

Skidorpen

 • Kössen • Schwendt • Walchsee

Kaiserwinkl in cijfers

Het gebied strekt zich uit op een hoogte tussen 600 en 1740 meter en het heeft 50 kilometer pisten waarop de snowboarders en skiërs zich kunnen amuseren. Langlaufers zullen nog meer pret beleven aangezien ze over 169 kilometer loipen beschikken. Met een gondel of de gebruikelijke sleep- en stoeltjesliften kan je de gewenste hoogte bereiken. De regio heeft een bijzonder uitgebreid wandelaanbod van maar liefst 200 kilometer aan uitgestippelde wandelroutes. Je hebt zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een thema- of sneeuwschoenwandeling.

Snowboarders

Voor de snowboarders zijn er geen specifieke voorzieningen aanwezig buiten de pisten. Wil je de sport aanleren, dan kan je wel terecht bij de skischolen voor enkele snowboardlessen.

Hoogte: 1740 m

Km Pistes: 50 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
27 16 7 15 4 1 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?