Home » Finland » Skigebied Levi print deze pagina
icon skigebied Levi

Skigebied Levi (Finland)

Algemene info

In Lapland ligt een van de grootste skigebieden van Finland, namelijk Levi. Het oord is gemakkelijk bereikbaar met de trein en het vliegtuig en in deze regio ligt slechts een skidorp dat de naam Sirkka draagt. Tijdens de wintermaanden is deze streek een ideale vakantiebestemming voor skiërs en snowboarders, maar het zijn vooral de langlaufers die kunnen genieten van een stukje hemel op aarde. Ook in de zomer kan je hier een prachtige reis doorbrengen en zijn er tal van activiteiten. Bovendien ligt de woonst van de kerstman niet ver van deze plek en wintersporters zullen graag weten dat Sirkka in 2004 de Alpine Skiing World Cup organiseerde.

Skidorpen

 • Sirkka

Levi in cijfers

Dit Finse skigebied strekt zich uit op een hoogte tussen 195 meter en 531 meter boven de zeespiegel en heeft voor de wintersporters 39 kilometer aan pisten in de aanbieding. Het loipenetwerk zal voor de langlaufers al iets interessanter zijn, op hen ligt er immers niet minder dan 250 kilometer te wachten waardoor ze zich in Levi niet gauw zullen vervelen. Opdat de wintersporters bij hun gewenste afdaling geraken hebben ze in deze gemeente verscheidene liften voorzien. In totaal kan je hier gebruik maken van 17 skiliften, waarvan het merendeel sleepliften zijn. Verder kan je in deze regio natuurlijk ook op pad om de prachtige landschappen te ontdekken dankzij het uitgestippelde wandelwegennetwerk van 60 kilometer. De regio is ook enkele honderden routes voor sneeuwscootertochten rijk.

Snowboarders

Als je als snowboarders even uitgekeken bent op de pisten en wel te vinden bent voor een uitdaging, kan je je talenten nog altijd tonen in het funpark. Bovendien zijn er ook twee halfpipes aanwezig in deze regio.

Hoogte: 531 m

Km Pistes: 39 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
17 19 3 14 1 2 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?