Home » Oostenrijk » Skigebied Nauders print deze pagina
icon skigebied Nauders

Skigebied Nauders (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorpje Nauders ligt in het gelijknamige skioord in Tirol. Dit gebied wordt ook wel het 'Drielandenpunt' genoemd omdat het grenst aan Italië en Zwitserland. Dankzij deze ligging kunnen wintersporters gemakkelijk de andere skioorden bereiken. Bovendien is de skipas van Nauders ook bruikbaar in de Italiaanse oorden Haideralm en Schöneben. Naast de talrijke sportmogelijkheden is er in dit gebied ook ruimte voor cultuur. De burcht Nauderberg is bijvoorbeeld een bezoekje waard.

Skidorpen

 • Nauders

Nauders in cijfers

Doordat Nauders gelegen is tussen de 1480 meter en 2850 meter is het een sneeuwzeker gebied. De skiërs en snowboarders kunnen zich hier uitleven op de 111 kilometer aan pisten en de langlaufers blijven ook niet op hun honger zitten. Met 93 kilometer aan loipen hebben ze een uitgebreid netwerk. De 24 skiliften, waaronder enkel gondels, brengen je bovendien naar de juiste bestemming. Een dagje naast de piste doorbrengen is hier geen enkel probleem. Trek alvast je wandelschoenen aan en ontdek de omgeving via de vijftig kilometer gemarkeerde wandelrouten. In het natuurpark Kaunergrat kan je eveneens genieten van het natuurschoon.

Snowboarders

Snowboarders kunnen in dit gebied optimaal genieten van enkele speciale voorzieningen. Zo is er een funpark en een halfpipe waar ze hun trucs kunnen tonen. In de boardercross kunnen ze het bovendien opnemen tegen hun tegenstanders. 

Hoogte: 2850 m

Km Pistes: 111 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
42 51 24 10 11 3 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?