Home » Oostenrijk » Skigebied Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent print deze pagina
icon skigebied Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent

Skigebied Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent (Oostenrijk)

Algemene info

Het Ötztal eindigt zijn omvangrijke gebied met de skidorpen Sölden, Hochsölden, Vent en Langenfeld. Daar steekt voornamelijk Sölden met kop en schouders bovenuit. Het bruisende après-skigebeuren en rijke nachtleven zorgen ervoor dat in dit dorp plezier op de eerste plaats komt. Heerlijk relaxen kan je hier bovendien ook in de enige thermen die Tirol te bieden heeft, namelijk in het Aqua Dome - Tirol Therme Längenfeld. Maar ook in Vent zijn er verschillende andere ontspanningsmogelijkheden. Zo ontpopt het zich in de zomer om tot een waar wandelparadijs.

Skidorpen

 • Längenfeld • Sölden-Hochsölden • Vent

Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent in cijfers

Deze regio heeft een bijzonder uitgebreid hoogtebereik. Het begint op een minimumhoogte van 1377 en reikt tot 3249 meter hoogte. Met 150 kilometer aan pisten zijn het vooral de snowboarders en skiërs die er verwend worden. De langlaufers hebben een loipenetwerk van 60 kilometer ter beschikking. Zeven gondels, twee cabines en een dertigtal sleep- en stoeltjesliften zorgen er bovendien voor dat elke wintersportliefhebber op de juiste plaats terechtkomt. Een romantische rit met de arrenslee of een trektocht doorheen de Alpen zal de natuurliefhebbers zeker weten te bekoren.

Snowboarders

Snowboarders blijven in deze streek allesbehalve op hun honger zitten. Als ze even genoeg hebben van de pisten kunnen ze immers hun kunsten tonen in het funpark en de quarterpipe. Tijdens de boardercross hebben ze bovendien de gelegenheid om zich te meten met de andere snowboarders.

Hoogte: 3249 m

Km Pistes: 160 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
64 68 28 11 20 7 2 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?