Home » Oostenrijk » Skigebied Pitztal print deze pagina
icon skigebied Pitztal

Skigebied Pitztal (Oostenrijk)

Algemene info

Pitztal ligt in Tirol en telt slechts één skidorp, namelijk Pitzal. Hier is sneeuwzekerheid een feit en komt elke skiër en snowboarder aan zijn trekken dankzij de vele pisten op verschillende niveaus. Met de familie in dit gebied op vakantie gaan is bovendien geen enkel probleem dankzij de vele kindervoorzieningen. Zo valt er voor alle leeftijden wel wat te beleven. De kinderen kunnen zich vermaken tijdens de aangepaste cursussen. Jongeren die op zoek zijn naar een uitdaging kunnen ook boogschieten of bungeejumpen en cultuurfanaten zullen ogen te kort komen.

Skidorpen

 • Pitztal

Pitztal in cijfers

Het skioord reikt van 1450 tot 3440 meter hoogte en heeft een pistenetwerk van 93 kilometer. In dit gebied kunnen langlaufers zich dagenlang bezighouden dankzij de 69 kilometer pisten. Twintig skiliften voeren de wintersportliefhebbers naar verschillende pisten in het gebied. Natuurliefhebbers zijn in Pitztal al helemaal op de juiste plaats, 350 kilometer aangeduide wandelwegen leiden je immers naar de mooiste plekjes.

Snowboarders

Pitztal pleziert snowboarders met enkele extra voorzieningen. Zo zijn er twee funparken een twee halfpipes aanwezig en kunnen ze deelnemen aan de boardercrosswedstrijden.

Hoogte: 3440 m

Km Pistes: 93 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 63 16 8 8 4 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?