Home » Oostenrijk » Skigebied Rauris print deze pagina
icon skigebied Rauris

Skigebied Rauris (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dal met het skidorp Rauris biedt voordelen aan gezinnen om er een echt familieparadijs van te maken. Beginners kunnen hier perfect hun eerste voorzichtige passen in de sneeuw zetten, maar gevorderde snowboarders zullen zich ook niet gauw vervelen dankzij de extra voorzieningen. In dit gebied wordt bovendien de authentieke volkscultuur nog in ere gehouden. Dankzij het Harvest Festival worden de tradities nog op geregelde tijdstippen gevierd. Je kan ook eenvoudigweg het plaatselijke museum bezoeken om een deel van deze geschiedenis te leren kennen.

Skidorpen

 • Rauris

Rauris in cijfers

Rauris begint op een minimumhoogte van 950 meter en eindigt op 2200 meter. Snowboarden en skiën kan hier op elk niveau met de 32 kilometer aan pisten. Bovendien worden de langlaufers nog net iets meer verwend met 45 kilometer loipen. De skipisten zijn niet zo omvangrijk waardoor er slechts acht skiliften aanwezig zijn in dit skigebied.

Snowboarders

Voor snowboardes is deze plek een klein stukje hemel op aarde. Zo zijn er vier quarterpipes, een halfpipe en een funpark aanwezig, maar ze kunnen ook de competitie aangaan met de anderen door deel te nemen aan de boardercross. 

Hoogte: 2200 m

Km Pistes: 32 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 10 7 5 1 0 2 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?