Home » Finland » Skigebied Ruka/Kuusamo print deze pagina
icon skigebied Ruka/Kuusamo

Skigebied Ruka/Kuusamo (Finland)

Algemene info

De Finse skiregio Ruka ligt op 25 kilometer van Kuusamo in het zuidoosten van Lapland en herbergt het gelijknamige dorp. Deze plek wordt ook vaak omschreven als het oudste oord van het land, maar is tevens het beroemdste. Wat vooral opvalt is dat de authenticiteit in dit oord goed bewaard is gebleven en wanneer je even buiten het centrum gaat, kom je terecht in een oase van rust. Genieten doe je hier bovendien niet alleen van de pisten en loipen, maar ook van de prachtige omgeving en 's avonds van het noorderlicht. Hier openen schansspringers overigens jaarlijks hun wereldbekerseizoen.

Skidorpen

 • Ruka/Kuusamo

Ruka/Kuusamo in cijfers

Deze Finse gemeente heeft een minimumbereik van 249 meter en stopt op de maximumhoogte van 493 meter. Voor skiërs en snowboarders is er in deze omgeving een bescheiden pistenetwerk van 20 kilometer aanwezig waar zowel een beginner als een professional verschillende afdalingen ter beschikking heeft. Langlaufers zullen tijd tekort komen als ze in dit gebied op vakantie komen, want op hen wat er een loipenetwerk van 250 kilometer. Verder is het voor de wintersporters mogelijk om naar hun gewenste bestemming te geraken met maar liefst 18 skiliften en kunnen wandelaars de landschappen van Lapland ontdekken met 185 kilometer aan wandelpaden.

Snowboarders

Snowboarders hebben in deze regio geen enkele reden tot klagen, want zijn kunnen de pisten op tijd en stond eens inruilen voor maar liefst twee funparken. Verder is er ook nog een halfpipe waarin ze de wildste stunts kunnen uitproberen en de echte talenten gaan de strijd aan met andere boarders in de boardercrosswedstrijd.

Hoogte: 493 m

Km Pistes: 20 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
8 7 5 13 5 0 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?