Home » Oostenrijk » Skigebied Samnaun print deze pagina
icon skigebied Samnaun

Skigebied Samnaun (Oostenrijk)

Algemene info

In dit belastingsvrije skigebied is de voorliefde voor wintersport duidelijk te merken doordat het seizoen elk jaar steevast geopend wordt met de bekende Top of the Mountain openluchtconcerten waar beroemdheden als Bon Jovi en Tina Turner al hun opwachting deden. Het oord is verbonden met Ischgl waardoor de skiërs en snowboarders een ruime keuze aan pistemogelijkheden hebben. Snowboarders mogen ook volledig uit hun dak gaan omdat in dit gebied het grootste funpark van Europa gevestigd is.

Skidorpen

 • Pfunds-Spiss • Samnaun

Samnaun in cijfers

Samnaun bevindt zich op een hoogte tussen 1377 meter en 2872 meter. Snowboarders en skiërs zullen hun hart ophalen in dit gebied dat 223 kilometer pisten telt. In totaal zijn er voor deze pisten 39 skiliften voorzien om hen te vervoeren. Voor langlaufers is deze plek niet bepaald een aanrader want er is slechts 13 kilometer aan loipen aanwezig. Doordat het gebied grenst aan Zwitserland heb je bovendien de mogelijkheid om het Zwitserse nationale park te bezichtigen. Als je eerder te vinden bent voor een stevige wandeling, dan kan je een route volgen via de 250 gemarkeerde wandelwegen die je beslist weten te bekoren.

Snowboarders

In deze streek wordt er zeker aan de snowboarders gedacht. Zij kunnen naast de pisten zich ook bezighouden in een quarterpipe, halfpipe of in het grootste funpark van Europa. Ben je geen teamplayer, sleep dan de overwinning in de wacht tijdens de boardercross. 

Hoogte: 2872 m

Km Pistes: 223 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 132 48 12 24 3 2 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?