Home » Andorra » Skigebied Vallnord print deze pagina
icon skigebied Vallnord

Skigebied Vallnord (Andorra)

Algemene info

Als Vallnord een belletje doet rinkelen bij de sportliefhebbers zal dat zijn doordat deze regio een eindhalte is tijdens een van de wielerritten in de Ronde van Catalonië. Maar dat is niet de enige reden waarom deze plaats in de Pyreneeën gekend is. Wintersporters kunnen hier hun vakantie doorbrengen en zullen zich geen seconde vervelen met het uitgebreide pistenetwerk. Ook de wandelaars kunnen bovendien in deze regio de ongerepte natuur verkennen zoals nooit tevoren. Verder is het mogelijk om in deze regio naar de dorpen Arinsal, La Massana en Ordino te trekken om een geweldige trip te beleven met het hele gezin, want deze bestemming wordt omschreven als bijzonder kindvriendelijk. Snowboarders kunnen hier ook nog in een van de grootste funparken van Zuid-Europa, namelijk het Vallnord Mountain Park, het beste van zichzelf geven.

Skidorpen

 • Arinsal • La Massana • Ordino

Vallnord in cijfers

Met 92 kilometer aan pisten voor de snowboarders en skiërs en een aanbod van 28 kilometer loipen, kunnen wintersporters in Vallnord optimaal genieten van hun vakantie. Het gebied bevindt zich tussen een hoogte van 1550 en 2625 meter waardoor je in de winter naar hartenlust jouw wintersport kan uitoefen op de pisten en loipen. Verder zorgen in totaal 58 skiliften ervoor dat je naar de geliefde top wordt vervoerd. Ook wandelaars hebben in deze regio geen reden tot klagen, voor hen liggen er namelijk talloze routes vrij dankzij het bewegwijzerde wandelnetwerk van 150 kilometer.

Snowboarders

Snowboarders kunnen wat afwisseling in hun wintervakantie brengen door niet altijd op de pisten te blijven, maar ook naar het funpark, de quarterpipe en de halfpipe te trekken om de meest gewaagde stunts uit te proberen.

Hoogte: 2625 m

Km Pistes: 92 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 46 11 32 23 2 1 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?