Home » Oostenrijk » Skigebied Wildschönau print deze pagina
icon skigebied Wildschönau

Skigebied Wildschönau (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dal Wildschönau omvat de dorpen Affach, Thierbach, Oberau en Niederau. Hier beleef je pas echt een complete wintervakantie aangezien er naast de pisten ook tal van mogelijkheden zijn. Ga schaatsen, rodelen, paragliden of maak een rit met de paardenslee. Je zal je in deze regio alvast niet gauw vervelen. Wanneer je liever de culturele kant van de streek wil ontdekken, kan je een bezoek brengen aan het Bergbauernmuseum of eens langsgaan bij de Wildschönauers Bauermarkt om van de streekproducten te proeven.

Skidorpen

 • Wildschönau

Wildschönau in cijfers

Dit oord is gevestigd op een hoogte tussen de 828 meter en 1903 meter. Snowboarders en skiërs kunnen zich te goed doen aan 70 kilometer piste. Langlaufers moeten het met iets minder stellen, maar hebben uiteindelijk niet te klagen met een loipenetwerk van 50 kilometer. Met de 27 skiliften kunnen de wintersporter bovendien hun favoriete pisten gemakkelijk bereiken. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen met 300 kilometer aan uitgestippelde wandelwegen.

Snowboarders

Snowboarders komen in dit skigebied niets tekort. Voor hen zijn er namelijk twee funparken, een halfpipe en twee quarterpipes aanwezig.

Hoogte: 1903 m

Km Pistes: 70 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 46 9 22 3 2 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?