Home » Oostenrijk » Skigebied Wipptal: Steinach & Gries print deze pagina
icon skigebied Wipptal: Steinach & Gries

Skigebied Wipptal: Steinach & Gries (Oostenrijk)

Algemene info

De vallei Wipptal ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en heeft Gries en Steinach als dorpen. Hier vindt zowel een beginner als pro zijn gading en kunnen langlaufers een heerlijke tijd op de loipen doorbrengen. Wie even genoeg heeft van de pisten kan nog altijd genieten van een romantische winterwandeling of naar de schaatsbaan trekken. Ook in de zomer is deze plek ideaal om op vakantie te gaan. Zo kan je heerlijk plonsen in de meren of binnenzwembaden, een gewaagde fietstocht ondernemen, tennissen of paardrijden.

Skidorpen

 • Gries am Brenner • Steinach in Tirol

Wipptal: Steinach & Gries in cijfers

Het gebied bevindt zich tussen de 1048 en 2200 meter en dat maakt het een sneeuwzekere regio. De snowboarders en skiërs kunnen gedurende de wintermaanden zeker zijn van een aangename wintervakantie met 28 kilometer aan pisten. Langlaufers mogen zelfs iets harder juichen, zij kunnen hier immers genieten van 70 kilometer loipen. De top van deze pisten is probleemloos te bereiken via de zes skiliften. Deze charmante omgeving kan je eveneens verkennen dankzij het wandelnetwerk van 500 kilometer.

Snowboarders

Snowboarders hebben in deze streek voldoende extra faciliteiten. Zo is er een funpark, halfpipe en quarterpipe, maar ook een boardercross waarin ze hun kunsten kunnen tonen.

Hoogte: 2200 m

Km Pistes: 24 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 10 9 3 2 1 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?