Home » Nieuws » De leukste én meest innovatieve kinderhelm print deze pagina

De leukste én meest innovatieve kinderhelm

Je kan al langer kinderhelmen ‘pimpen’ door er een hoes over te trekken met bijvoorbeeld hoorns of een hanenkam. Maar bij de nieuwe EGG kinderhelmen van het gelijknamige Nederlandse bedrijf, heeft men dit er van bij het concept bij betrokken. Je koopt een ‘kale’ helm, waar je dan zogenaamde skins en add-ons bij koopt. De skins zijn hoesjes uit een lichte stretch stof die net over de helm sluiten. Momenteel zijn er zo acht skins. De add-ons zijn accessoires uit zacht rubber die je door de skin in de voorziene gaatjes in de helm kan drukken. Voorlopig zijn er zes add-ons: een kroontje, een zonneklep, een riddertooi, enzovoort.
Het resultaat zijn echt schattige of stoere helmen, waar kinderen dol op zijn omdat ze het uitzicht zelf hebben mogen bepalen. Dat heeft als voordeel dat ze hun helm uit eigen beweging graag willen dragen.
Voor de ouders is het een geruststelling dat deze helmen ook technisch erg goed doordacht zijn: ze hebben een erg veilige constructie die optimaal beschermt, ook aan de oren en de nek. Door een ingebouwd pompje kan het kussentje in de nek ook nog opgeblazen worden zodat het goed aansluit.
Deze helm is niet alleen geschikt voor de wintersport, maar ook voor fietsen, skateboarden en enkele watersporten, aldus EGG. In principe klopt dat absoluut, alleen heeft de helm het uitzicht van een klassieke skihelm, en zijn we voor bijvoorbeeld fietsen gewend aan een andere vorm van helmen. Dit maakt dat je kinderen toch nog een beetje zult moeten aanporren om de helm ook voor andere sporten te gebruiken.
www. egghelmets.com

Gepost door bkoninckx op Wednesday, 31 October 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?