Home » Nieuws » Nieuw skigebied Ski Juwel verbindt Alpbachtal en Wildschönau print deze pagina

Nieuw skigebied Ski Juwel verbindt Alpbachtal en Wildschönau

De Oostenrijkse kigebieden Alpbachtal en Wildschönau bundelen vanaf dit seizoen hun krachten en vormen het nieuwe wintersportgebied: Ski Juwel. Dankzij een nieuwe gondel tussen beide regio’s, die in december in gebruik wordt genomen, ontstaat een skigebied met in totaal 145 km pistes en 47 liften.
Er is al meer dan dertig jaar sprake van, en na elf jaar van intensieve onderhandelingen tussen de regio’s en overheden is in juni het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe achtpersoonsgondelbaan van Inneralpbach (Alpbachtal) tot op de Schatzberg (Wildschönau). Tijdens de opening van het nieuwe winterseizoen van 14 tot 16 december wordt de gondel in bedrijf genomen. Door de verbinding kan het overkoepelende skigebied inspelen op de trend dat wintersporters steeds vaker voor een groot skigebied kiezen.

Het nieuwe gebied ‘Ski Juwel’ telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 77 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes. Hierdoor behoort ‘Ski Juwel’ tot de Top tien van de Tiroler skidomeinen. “Het aantal kilometers pistes is voor de vakantieganger van groot belang”, zegt Hausberger. “Zelfs de beginnende skiër, die tijdens de wintersportvakantie nooit alle pistes afdaalt, geeft steeds vaker de voorkeur aan een skivakantie in een groter gebied.”

In de top tien van Tiroolse skigebieden

De nieuwe lift begint direct naast het dalstation Pöglbahn in Inneralpbach. Onder de Pechalm wordt een middelstation gebouwd, de lift eindigt bij het bergstation op de Schatzberg. Er wordt een nieuwe piste aangelegd tussen het middelstation en de Schatzberg. Deze piste kan voorzien worden van kunstsneeuw. De achtpersoons Doppelmayer gondel, heeft een totale lengte van 3.279 meter en brengt de gasten in 10 minuten naar het bergstation Schatzberg.

Gepost door bkoninckx op Saturday, 6 October 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?