Home » Nieuws » Serfaus-Fiss-Ladis is ‘het beste ski-resort van 2012′ print deze pagina

Serfaus-Fiss-Ladis is ‘het beste ski-resort van 2012′

55 eersteklas skigebieden in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk werden in het kader van de grote ‘Mountain Management Studie 2012′ beoordeeld. Hiervoor werden bijna 42.000 skiërs en snowboarders geënquêteerd.  Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol kwam er uit als het beste ski-resort van het Alpengebied.

De ‘Mountain Management Studie’ is de grootste representatieve enquête in haar soort in Europa. Het doel van deze enquête is om de totale tevredenheid van het wintersportpubliek per bestemming en de betreffende aankoopcriteria te bepalen. Vervolgens worden de waarden van de verschillende bestemmingen met elkaar vergeleken. De tien belangrijkste criteria, die voor het boeken bijzonder relevant zijn: de grootte van het skigebied/het pisteaanbod, de sneeuwzekerheid, de kwaliteit van de pistes, onderdak/hotel, de beschikbare transportmiddelen, vriendelijkheid, de veiligheid op de pistes, het plezier/entertainment, de après-ski-mogelijkheden en de natuurbelevenis.

Van de tien maximaal te behalen punten wist Serfaus-Fiss-Ladis 8,19 punten te scoren. Dit is vooral aan te danken aan het feit dat de bestemming in het Inntal al direct bij vier criteria op nummer één staat en ook bij de meeste andere criteria tot de beste behoort. Hiermee laat Serfaus-Fiss-Ladis, dat tot nu toe vooral als de toonaangevende wintersportregio voor gezinnen bekend stond, alle gerenommeerde ski-resorts in Zwitserland, Oostenrijk en Italië – deze drie landen voeren de landenranking aan – achter zich.

Gepost door bkoninckx op Sunday, 2 December 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?