Home » Magazine Artikels » Frankrijk Artikels » Vliegen over de pistes van Megève print deze pagina

Vliegen over de pistes van Megève

Meer informatie : Skidorp Megève |

Vanaf de pistes van Megève straalt een topper je tegemoet: de Mont Blanc, die als een zachtaardige witte bolhoed bovenop het omringende bergmassief ligt. In een rondvlucht met een vierpersoonsvliegtuigje scheer je vlak over enkele adembenemende gletsjers en kan je bijna je neus drukken tegen deze beroemde berg. Dit mondaine skioord heeft echter nog veel meer te bieden, zowel op als naast de piste.

Megève is van oudsher ‘Highlife’. Barones Noémie de Rothschild heeft het wintersportoord in 1921 op de kaart gezet. Of beter gezegd haar Noorse skileraar die zij opdracht had gegeven om een wintersportdorp te zoeken als een mooi alternatief voor het Zwitserse St. Moritz. Een hotel was toen gauw gebouwd. Het overzichtelijke kringetje van goede Europese families had er weer een vakantieadresje bij. Ongetwijfeld door hun aanwezigheid verwelkomde Megève al in 1933 de eerste cabinelift van Frankrijk. In de jaren zestig en zeventig zaten de Jean-Paul Belmondo’s en de Brigitte Bardot’s van die tijd vaak in Megève. Dat is enigszins veranderd. Wie nu gezien wil worden, trekt in de sneeuwmaanden eerder naar oorden zoals Courchevel. Megève daarentegen houdt ervan om discreet te blijven. Namen van bekende gasten worden niet gauw prijs gegeven. Meer dan: “er komen hier veel topondernemers en ceo’s” krijg je niet te horen. De enige naam die Daniel van de toeristische dienst wil noemen is die van president Nicolas Sarkozy: “Afgelopen winter is hij een paar dagen met zijn vrouw Carla geweest”, vertelt hij. Over zijn ski-prestaties kan hij weinig zeggen. Volgens hem heeft hij met zijn veiligheidsmensen enkel gelanglauft. Sarkozy kwam hier trouwens vroeger ook al, toen hij nog niet zo bekend was. Nu verbleven ze in Les Fermes de Marie, destijds boekte hij vaak een kamer in Le Fer à Cheval. In beide gevallen gaat het om sfeervolle tophotels met een mooi wellnessaanbod waar je voor een standaardkamer tussen de drie- en vierhonderd euro per nacht betaalt. Het gangbare tarief in Megève voor deze hotelcategorie.

Hoge namen zijn verbonden aan het Domaine du Mont d’Arbois in Megève. Dit project van de familie de Rothschild kon in zijn vroege jaren zelfs rekenen op de geldelijke steun van Koning Albert I. (linkerpagina bovenaan)

Gepost door highlifeplus op Tuesday, 23 March 2010

Nieuwsbrief ontvangen ?