Home » Magazine Artikels » Oostenrijk Artikels » Lech-Zürs, een sneeuwparadijs voor levensgenieters print deze pagina

Lech-Zürs, een sneeuwparadijs voor levensgenieters

Meer informatie : Skidorp Lech am Arlberg |

Al sinds 1960 komt de Nederlandse koninklijke familie op bezoek in Lech am Arlberg. Ook de leden van andere koningshuizen zijn graag geziene gasten. Wat hen zo aantrekt aan het Oostenrijkse skioord? Vooral de familiale atmosfeer die er heerst. Die mocht ik ook ten volle ervaren toen ik enkele dagen verbleef in Hotel Aurora, gerund door de vrouw van de burgemeester.

Lech ZursWie eenmaal heeft genoten van de gemoedelijke sfeer in het skioord Lech-Zürs, keert elk jaar terug. Hoewel het ‘tweelingdorp’ tijdens de wintermaanden soms moeilijk bereikbaar is, maakt niemand zich daar druk om. Koningen en koninginnen, hoge adel en pronkende ‘nieuwe rijken’ zijn er vriend aan huis en vinden er alles wat hun hart hen influistert. Om ze te spotten op de perfect geprepareerde pistes ben je evenwel aan het verkeerde adres. De anonimiteit wordt steeds gewaarborgd en druktemakers worden sowieso geweerd.

Een bescheiden aanpak

Op de toeristische dienst weten ze me na enig aandringen te vertellen dat niet alleen het Huis van Oranje op bezoek komt – en dan verblijven ze in Gasthof Post – ook leden van de koninklijke families van Jordanië, Zweden, Spanje en Monaco weten de ‘bescheiden’ aandacht in dit skigebied ten zeerste te waarderen. De burgemeester van Lech, Ludwig Muxel, biedt soms zelfs zijn bergwoning aan voor een zomers verblijf van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima. Zelf verblijf ik op een boogscheut van het stromende water van de Lech, namelijk in Hotel Aurora, uitgebaat door de vrouw van de burgemeester.

Gepost door highlifeplus op Tuesday, 17 August 2010

Nieuwsbrief ontvangen ?