Home » Magazine Artikels » Oostenrijk Artikels » Schladming & Dachstein blijven verbazen print deze pagina

Schladming & Dachstein blijven verbazen

Meer informatie : Skidorp Schladming |

In het centrum van de Dachstein-Tauernregio ligt de Oostenrijkse ‘skihoofdstad’ Schladming im Ennstal te schitteren als een grote, ruwe diamant. Niet onontdekt, want jaarlijks skiën, snowboarden of langlaufen duizenden `enthousiaste wintersporters langs de omliggende berghellingen naar het dal waar hen steeds een warm onthaal wacht.

Favoriete bestemming

Zowel ’s zomers als ’s winters is Oostenrijk mijn favoriete bestemming. Gebeten door de bergmicrobe belaad ik tijdens de vakantiemaanden mijn auto met skilatten en –laarzen, of plaats ik mijn vertrouwde wandelschoenen in de koffer. Mijn honger naar sportieve snelheid en sensatie stil ik op de latten. Mijn drang naar stille waters en natuurlijk schoon blus ik langs smalle wandelpaden te midden van de groene alpenweides. Tientallen locaties heb ik reeds bezocht, maar de regio Schladming-Dachstein bekoort me nog steeds het meest.

Stralend en blinkend

Als uitvalsbasis kies ik het relax- en wellnesshotel Pichlmayr-gut in het kleine dorpje Pichl. Een groot bord langs de kant duidt me de weg naar het hoger gelegen knalgele hotelcomplex. Dit is een stad op zich. Al 890 jaar bestaat dit hotel. Dat wil zeggen dat er al een hotel stond ten tijde van de Guldensporenslag, de reformatie en contrareformatie, de Franse revolutie en dat het de woelige Wereldoorlogen ook heeft doorstaan. Dit hotel met naam en faam ligt nu in handen van de familie Steiner. Een beetje onder de indruk parkeer ik mijn wagen in een van de ondergrondse garages die via een ondergronds gangenstelsel met de centrale receptie en de andere gebouwen van het hotel verbonden is. Daar krijg ik een kaartje met de weg naar de Landhaussuite. De ruime kamer met tweepersoonsbed, twee balkons, een kacheltje in het midden en daarnaast een panoramische spa met veranderende kleurenhemel beantwoordt volledig aan mijn verwachtingen. Even opfrissen en ik ben klaar voor het avondmaal in het restaurant op het gelijkvloers. Enkel biologische producten van gecontroleerde landbouw worden in de keuken toegelaten. Dat loont, want de gerechten hebben een eerlijke en oprechte smaak. De volgende ochtend word ik verwacht op de massagetafel voor een peeling met zeezout. Nadien wordt mijn huid met gearomatiseerde oliën ingesmeerd en mag ik me een half uurtje onderdompelen in een spa met verschillende geurende oliën. Stralend en blinkend keer ik nadien naar mijn kamer terug waar ik nog even nageniet op mijn bed. Deze en de volgende dagen kunnen niet meer stuk.

Gepost door kurt op Friday, 4 June 2010

Nieuwsbrief ontvangen ?