Home » Magazine Artikels » Oostenrijk Artikels » Sölden: Vlammen hoger dan de bergen print deze pagina

Sölden: Vlammen hoger dan de bergen

Meer informatie : Skidorp Sölden-Hochsölden |

Tal van Europese skioorden sluiten het winterseizoen af met een totaalspektakel voor de bezoekers. Beschouw het als een ‘grand finale’, als een promotiestunt om iedereen weer warm te maken zodat ze de komende winter voor dezelfde bestemming kiezen. Wat het Oostenrijkse Sölden jaarlijks presteert, valt niet meer onder deze noemer te klasseren. Daarvoor is het spektakelstuk Hannibal te groots en te artistiek. Op een bepaald moment daveren de pistenbully’s als in een apocalyptisch tafereel over de vlammende bergflanken …

Een vakantie in Sölden vliegt voorbij

Het Oostenrijkse winteroord Sölden heeft niets nodig om de aandacht te trekken. Met meer dan dertig bergen die boven de 3000 meter reiken, 36 ultramoderne skiliften die per uur meer dan 69 000 personen de bergen op stuwen, twee gletsjers en 160 kilometer skipiste komt zelfs de meest verwende wintersporter royaal aan zijn trekken. Het mag dan ook geen wonder heten dat Sölden op de tweede plaats prijkt, na hoofdstad Wenen, in de ranglijst van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Oostenrijk. Er is voldoende accommodatie voor elk budget, de Tiroolse keuken lost alle verwachtingen in en de sneeuwzekerheid is gegarandeerd van eind november tot midden mei. Wat mag je nog meer verwachten? Oh ja, het nachtleven. Dat begint hier vroeg op de avond en de laatste beats dijen pas uit wanneer de eerste vroege vogels de latten alweer onder de voeten binden. Een vakantie in Sölden lijkt dan ook steeds voorbij te vliegen, ten minste wanneer je net zoals ik elke dag van je verblijf een goed gevuld programma afwerkt.

Venetiaans genieten

Sfeer in hotel Central & Spa

Sfeer in hotel Central & Spa

Je zou je kunnen afvragen wat de Italiaanse gondelstad Venetië met het Oostenrijkse Sölden te maken heeft. Daar kom je pas achter na een verblijf in het luxueuze Sölden Central Spa Hotel. Aan de receptie verneem ik dat ik de komende drie nachten in de wellness suite Gaislachkogl verblijf. Een kruier toont me de kamer die baadt in zachte beigetinten. De ruime suite oogt zonder meer uiterst charmant, met een mooie, met marmer afgewerkte badkamer met whirlpool, een zonneterras en een ruime zithoek die aanleunt bij een kleine tegelkachel. Op een hoek van het bed vind ik een zachte badjas en een paar slippers. Dit hotel belooft wellness van de bovenste plank. In 2008 werd het door GaultMillau uitgeroepen tot beste Spa Hotel van Oostenrijk. Dat heeft voornamelijk te maken met de fantasie en daadkracht van de eigenaars. Zij hebben er immers voor gekozen om hun wellnessfaciliteiten helemaal te laten baden in een Venetiaanse sfeer, genaamd Venezia Water World. Wanneer je door de hoge houten poort wandelt, die omkaderd is met lange barokrode gordijnen, stap je binnen in een kleurrijke oase van rust en oosterse ontspanning. De muren zijn prachtig gedecoreerd met gotische vensters die een blik bieden op een Venetiaanse sterrenhemel. Twee moorse beelden houden hun lantaarn brandend in de lucht. De whirlpools in de vorm van een gondel en tal van warme glasmozaïeken zijn een streling voor het oog. Je waant je even in het middeleeuwse Venetië. Ik sta haast voor de verscheurende keuze of ik nu binnenstap in de biosauna, dan wel in de Finse sauna, het Turkse stoombad of het zoutwaterstoombad.

Gepost door kurt op Tuesday, 17 August 2010

Nieuwsbrief ontvangen ?