Home » Magazine Artikels » Slovenië » Nieuw in Slovenië print deze pagina

Nieuw in Slovenië

Winterochtend aan het meer

Een wintervakantie in Slovenië biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je er een skivakantie perfect combineren met een bezoek aan de gezellige hoofdstad Ljubljana. De Alpen nodigen uit om te skiën, met verschillende skioorden voor elk wat wils. Of wat dacht je van een bezoek aan het Eskimo dorp om er te overnachten in een echte iglo? En dat alles op een budgetvriendelijke manier.

01//Unieke ski-citytrip in Ijubljana

Slovenië is een stuk kleiner dan België in oppervlakte dus alle afstanden zijn beperkt. Zo is het perfect mogelijk om een stadsbezoek te combineren met skiën. Zo’n ski-citytrip formule is leuk voor gezinnen of voor zij die geen zin hebben om elke dag te skiën. Vanuit Ljubljana zijn de verschillende wintersportoorden snel bereikbaar. Je logeert in een leuk hotelletje in de hoofdstad en na een uurtje rijden sta je al op de skipistes. De hoofdstad zelf heeft uiteraard ook veel te bieden met toffe bars en restaurantjes voor de après-ski.

Info: www.visitljubljana.com

02//Sledetochten ‘by night’

In plaats van drukke pistes met tienduizenden skiërs vind je in Slovenië vooral gezellige skioorden, ideaal voor families. Je kan er uiteraard dagen lang skiën maar ze bieden nog veel meer. In Kransjka Gora bijvoorbeeld geniet je ook ’s nachts van de sneeuw, tijdens fascinerende sledetochten of sneeuwschoenwandelingen. Kinderen vergeten zo’n avontuur nooit meer.

Info: www.kranjska-gora.si/en

03//Het grootste snow-park van zuid-europa

De winter in de Sloveense bergen is sneeuwzeker, ook in het hooggelegen Rogla Ski Resort. Hier komen zowel families, als top-skiërs. Er zijn achttien pistes en je kunt van donderdag tot zondag avondskiën op de Jasa en Košuta piste. Rogla is ook bekend om de uitstekende ski-school en het fantastische snow-park, het grootste van Zuid-Europa. Daarenboven behoren de skigebieden van Slovenië tot de goedkoopste van Europa.

Info: www.rogla.eu/en

04//Ga voor het mooiste wintersportgebied

Vergeet het Vogel Ski Resort niet dat door kenners aanzien wordt als het mooiste van Slovenië. Het is een gezellig wintersportgebied, ideaal voor beginners. Ook gevorderde skiërs vinden in Vogel een reeks uitdagingen zoals het 1300 meter hoogteverschil dat ze in één rush kunnen overbruggen. Voeg daarbij de rust, de gezellige sfeer en de eettentjes langs de piste waar je voor weinig geld lekker kunt eten.

Info: www.vogel.si/winter

05//Overnachten in het eskimo dorp

Wie na een dagje skiën wil nagenieten in een heel bijzondere én vooral romantische omgeving kan terecht in een Eskimo dorp. Slovenië heeft er twee; op het Pokljuka Plateau in het Triglav Nationaal Park en in Kransjka Gora. In de iglo is er plaats voor 2 tot 8 personen. Koude hoef je niet te vrezen want na een gourmet diner en wat verwarmende drankjes wacht je een sneeuwbed overdekt met schapenvachten en extra warme slaapzakken.

Info: www.eskimska-vas.si/en/

06//Combineer ski en wellness

Slovenië is internationaal bekend om zijn kuuroorden, thermale baden en wellnesscentra. Stel dat je gaat skiën in het Rogla Resort dan is het hooguit een half uurtje rijden naar Zreče Thermal Spa waar je kan genieten van de warme thermale bronnen en alle moderne faciliteiten. Er zijn zelfs speciale programma’s die je lichaam conditioneel voorbereiden op het skiën en met een skipas van Rogla krijg je in het wellness-centrum tot dertig procent korting!

Info: www.slovenia.info

Gepost door highlifeplus op Tuesday, 31 January 2017

Nieuwsbrief ontvangen ?