Home » Magazine Artikels » Zwitserland artikels » Skiën in de schaduw van de Titlis print deze pagina

Skiën in de schaduw van de Titlis

Meer informatie : Skidorp Engelberg | Skigebied Engelberg

Engelberg-Titlis heet het belangrijkste skioord van Centraal-Zwitserland voluit. Voor veel Aziaten is dit de enige Zwitserse stop op hun tocht door Europa. Wij zochten uit waarom.

Een zondagmorgen in Engelberg. De klokken roepen de gelovigen naar het benedictijnenklooster waarvan de kapel dienst doet als parochiekerk. Bijna geruisloos begeeft de kleine dorpsgemeenschap zich naar de kerk. Uit de andere richting komt een volksstroom die veel meer lawaai maakt: honderden skiërs en snowboarders begeven zich naar de skilift en met het ritmische gedreun van hun skilaarzen wekken ze de laatste langslapers.

Engelberg ligt helemaal aan het uiteinde van een brede vallei maar afgelegen ligt het allerminst: de stad Stans is – in vogelvlucht – maar twintig kilometer verwijderd en elk uur rijden er treinen van Die Zentralbahn tussen Luzern en Engelberg. Het Engelberger Tal, de vallei waarin het dorpje ligt, is in feite een enclave: formeel maakt ze deel uit van het kanton Obwalden maar ze wordt helemaal omgeven door de kantons Nidwalden, Bern en Uri. Wanneer wij het dorp bezoeken, ligt er geen vlokje sneeuw meer maar toch kan je hier tot laat in het seizoen skiën. Engelberg ligt temidden van enkele hoge bergen zoals de Hanhen (de vroegere Engelberg waaraan het dorp zijn naam dankt), de Engelberger Ruchstock, de Schonegg met op zijn flanken het skigebied Brunni en natuurlijk de wereldberoemde Titlis.

Gepost door highlifeplus op Tuesday, 16 March 2010

Nieuwsbrief ontvangen ?