Home » Magazine Artikels » Zwitserland artikels » Nieuw in Zwitserland – Winter 2016//2017 print deze pagina

Nieuw in Zwitserland – Winter 2016//2017

Nieuw in wintersport Zwitserland01//Crowdfunding in Saas-Fee

Een heel seizoen wintersporten in Saas-Fee voor zo’n 200 euro? Als het van de crowdfunding-actie van het Zwitserse skigebied afhangt, wordt dit werkelijkheid. Tot 27 november 2016 kunnen wintersportliefhebbers de pas op www.we-make-it-happen.ch bestellen. Bij meer dan 99.999 aanmeldingen gaat de actie definitief door en is de seizoenspas ‘WinterCard Saas-Fee’ goedkoper dan een reguliere skipas voor 4 dagen.

www.we-make-it-happen.ch
www.saas-fee.ch

02//Exclusief VIP skiën in Les 4 Vallées

De skischool van Nendaz organiseert VIP skidagen waarbij je als skiër samen met een lokale skimonitor een volledig programma op maat samenstelt. De skimonitor neemt je mee naar de toppistes, laat je ook minder bekende afdalingen zien of de freetracks testen. Daarnaast ga je ’s middags lunchen in een gezellig bergrestaurant en praat je ’s avonds na bij de après-ski.

www.skinendaz.ch
www.nendaz.ch

03//De langste nachtelijke skipiste van Zwitserland

Elke vrijdagavond komen pistenplakkers en nachtbrakers aan hun trekken tijdens de Corvatsch Snow Night. Dan wordt de langste verlichte skiafdaling van Zwitserland opengesteld tot in de vroege uurtjes. Meer dan 4,2 kilometer lang is deze recordafdaling. De rand van deze verlichte piste wordt geflankeerd door sneeuwbars, party-locations en ook door het landelijk-moderne bergrestaurant Alpetta. Hier verwent Dorigo Riz zijn gasten bijvoorbeeld met zelf geschoten wild of polenta uit een grote pot. Voor ieder wat wils dus. Dit spektakel duurt tot twee uur ’s nachts.

www.engadin.stmoritz.ch

04//Wereldkampioenschap Alpineskiën 2017

Van 6 tot en met 19 februari 2017 organiseert St. Moritz het WK Alpineskiën. Eens te meer vindt dit grote evenement plaats op de plek waar het wintertoerisme is uitgevonden. Een droomdecor van besneeuwde bergen en meren, meestal stralend in het magische licht van een diepblauwe hemel. Een van de meest compacte en modernste ski-arena’s, ingebed in het gebied Corviglia aan de voet van de huisberg van St. Moritz, de Piz Nair. En een traditie in winter- en skisport die zijn gelijke zoekt. Niet zo gek dus, dat het WK Alpineskiën na de edities van 1934, 1948, 1974 en 2003 alweer voor de vijfde keer in de hoogalpine bergwereld van het Oberengadin gehouden wordt.

De brede en open hellingen van Corviglia lijken gemaakt te zijn voor grandioze skifestijnen vooral ook sinds pistearchitect Bernhard Russi, voormalig wereldkampioen afdaling en olympisch kampioen, de start van de herenafdaling voor het laatste WK aangepast heeft. Om het parcours de door de FIS voorgeschreven 800 meter hoogteverschil te geven, moest de start op de berg 150 meter naar boven worden verplaatst. Dankzij deze wijziging ligt de start nu op 2840 meter hoogte. Geen enkel ander afdalingsparcours is zo spectaculair en zelfs doorgewinterde profs moeten even slikken als ze voor de legendarische «vrije val» staan. Want die is steil, heel steil. Op de eerste 150 meter gaat het 100% oftewel 45° bijna loodrecht omlaag. De skiërs accelereren in zes seconden van 0 naar 140 km/u.

www.stmoritz2017.ch

05//1 gids en 10 routen in Samnaun

Gemakkelijk toegankelijk en indrukwekkende sneeuwzeker betekent dat Piz Val Gronda een must-do is voor echte freeriders. Ongeacht de windrichting in de Alpen van vochtige lucht, de sneeuw valt vrijwel altijd in dit alpine keteldal. Vanaf het bergstation op 2812 m. hoogte begeleiden de experts van de Zwitserse skischool in Samnaun hun gasten over tien verschillende off-piste trajecten veilig omlaag over de hellingen. De bekroning aan het einde is de acht kilometer lange Dutyfree-Run rechtstreeks het belastingvrije Samnaun in.

www.engadin.com

06//Aangepast aan wintersporters met een fysieke beperking

Het familieskigebied Madrisa in het Zwitserse Davos Klosters richt zich, behalve op gezinnen, ook nadrukkelijk op wintersporters met een fysieke beperking. De nieuwe 6-persoonszetellift Madrisa – Schaffürggli is extra geschikt voor jonge kinderen en voor lichamelijk gehandicapten op een mono-zitski.

Wanneer zij door het poortje van de lift gaan, past het systeem de hoogte van het instapplatform automatisch aan en kunnen zij moeiteloos plaats nemen. Ook de veiligheidsbeugel van de zetellift wordt automatisch aangepast zodat jonge kinderen er in geen geval onderdoor kunnen glijden. Daarnaast geven speciaal opgeleide skileraren les in de bijzondere techniek van het monoskiën aan lichamelijk gehandicapte kinderen en volwassenen. Tevens zullen er geregeld skiwedstrijden voor gehandicapten plaatsvinden op de Schaffürggli-piste.

www.madrisa.ch

Gepost door highlifeplus op Wednesday, 1 February 2017

Nieuwsbrief ontvangen ?