Home » Oostenrijk » Skigebied Salzkammergut print deze pagina
icon skigebied Salzkammergut

Skigebied Salzkammergut (Oostenrijk)

Algemene info

Ten oosten van Salzburg ligt het skigebied Salzkammergut met onder andere de dorpen Bad Ischl, Almtal en Attergau. Deze regio heeft een grote natuurdiversiteit met de aanwezigheid van verschillende meren in deze bergachtige omgeving. Iedere snowboarder of skiër krijgt hier de mogelijkheid om een topvakantie te beleven doordat elk niveau op de pisten ruim aan bod komt.  De regio prijkt bovendien op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Skidorpen

 • Bad Ischl • Strobl

Salzkammergut in cijfers

Het gebied bevindt zich op een minimumhoogte van 469 meter en heeft een maximumbereik van 1890 meter. Er zijn 67 kilometer pisten aanwezig voor skiërs en snowboarders, maar het zijn vooral de langlaufers die zich hier helemaal kunnen uitleven met 152 kilometer aan loipen. Twintig skiliften brengen je naar de juiste plaatsen in dit gebied. Naast de traditionele wintersportactiviteiten kan je ook het landschap ontdekken langs een van de vele wandelroutes.

Snowboarders

In deze regio is er voor de snowboarders de prestigieuze arena van Krippenstein aanwezig waar je ook freeride lessen kan volgen.

Hoogte: 1890 m

Km Pistes: 67 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
19 41 7 13 5 2 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?