Home » Oostenrijk » Skidorp Afritz am See print deze pagina
icon skigebied Afritz am See

Skidorp Afritz am See (Oostenrijk)

Algemene info

Afritz am See bevindt zich in het Gegendal in de provincie Karinthië en centraal in de Nockberge. Hier zijn snowboarders en skiërs alvast verzekerd van rust. Het pistenetwerk is eerder beperkt, maar voor beginners is het ideaal. Bovendien kunnen ze hun dagen opvullen met nog tal van andere winteractiviteiten. Echte sporters zullen in deze gemeente een heerlijke tijd beleven.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Villacher Berge

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

16 km in skigebied Villacher Berge

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 59 9 14 7 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4247-2126

E-mail: info@afritz-am-see.at

Website: www.region-villach.at

 

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In de regio Villach is er slechts één skischool aanwezig met 35 skileraren. Skiërs betalen voor een groepscursus van drie dagen 95 euro. Voor snowboarders gelden dezelfde tarieven. Voor je kinderen moet je voor hetzelfde aantal lessen 120 euro neertellen. Voor de toeristen die liever alleen les hebben, komt de prijs neer op 45 euro per uur.

Kinderinfo

De allerkleinsten zijn voorzien van entertainment in de kinderopvang en op de pisten zijn er ook aparte plaatsen voorzien waar de kinderen in de sneeuw kunnen spelen. Een zomervakantie is bovendien ook mogelijk in deze streek. Op de camping kunnen kinderen op een apart klein strandje spelen.

Activiteiten

Afritz am See is een gebied waar tal van activiteiten aanwezig zijn, en dat niet alleen tijdens de wintermaanden. Wanneer de natuur groen kleurt, is de tijd aangebroken om bijv. te paardrijden, windsurfen, zeilen, tennissen, wandelen en vissen. De natuur staat in dit gebied duidelijk centraal.

Evenementen

Speciale evenementen worden hier niet georganiseerd, maar cultuurfanaten zullen deze streek zeker weten te appreciëren. Bezoek bijvoorbeeld de kerken of het kapelletje en laat je onderdompelen in de Oostenrijkse sfeer.

Sport & Fitness

Beginnende wintersportliefhebbers blijven in dit dorp niet op hun honger zitten. Zij kunnen op de brede pisten hun eerste schuivers op de latten doen. Langlaufers hebben 16 kilometer loipen waarop ze zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In dit kleine gebied kan je in een van de twee cafés afzakken na een dag op de piste. Voor een culinaire uitdaging moet je zeker eens langsgaan in een van de zeven restaurants.

Afstand tot Brussel

1105 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Villach

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?