Italië

Als wintersportbestemming heeft Italië alle troeven in handen. In vergelijking met de omringende wintersportgrootmachten weet het land zich te onderscheiden door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Tel daarbij de perfect geprepareerde pistes, de lekkere en veelzijdige keuken en een zalige “dolce far niente” sfeer en je weet dat dit een bestemming is voor de overtuigde levensgenieter.

Algemene info
Skigebieden
Skidorpen
Wintersport

In het noorden van het land vormen de toppen van de Alpen en de Dolomieten het decor voor grenzeloze winterpret. Zich uitstrekkend naar het zuiden zorgen ook de Apennijnen voor besneeuwde pistes van Genua tot voorbij Napels. Vooral skiërs maar ook snowboarders komen aan hun trekken. Freeriden, heliboarden of heliskiën is in enkele regio’s mogelijk.

Skigebieden

Italië telt meer dan 80 wintersportgebieden, sommige onooglijk klein, andere zoals Courmayeur en Sestrière met een internationale uitstraling en de meest moderne infrastructuur. Je vindt er pistes van alle niveaus die zowel beginners als gevorderden aanspreken.

Link naar skigebieden
Skidorpen

Vele Italiaanse skidorpen liggen in grensgebied en verwelkomen hun bezoekers met een gemoedelijke sfeer waarin de verschillende culturen met elkaar versmolten zijn. In sommige dorpen lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan, dan weer word je aangenaam verrast met hypermoderne architectuur en infrastructuur.

Link naar skidorpen
Overnachten

Overnachten op hotel weet de meeste wintersporters te bekoren. Je vindt hotels in alle prijsklassen. Daarnaast is er, afhankelijk van het skistation, een meer of minder uitgebreide keuze aan chalets, appartementen of studio’s. Ook op een aantal grote campings kan je ’s winters terecht.

Onderweg

Wie met de wagen naar Italië rijdt, mag zich tijdens het topseizoen in het noorden van het land verwachten aan enig fileleed. Hoogwaardige alternatieven zijn reizen met het vliegtuig (via Milaan, Bergamo, Turijn, Venetië, Treviso, Verona, Firenze, …) of met de trein (mits overstap). Ter plaatse biedt het openbaar vervoer talrijke verbindingsmogelijkheden en worden tijdens het seizoen op bepaalde plaatsen shuttles ingelegd naar de wintersportgebieden.

Gastronomie

De Italiaanse keuken laat niemand onbewogen. De ontelbare variaties staan garant voor vele culinaire ontdekkingen. Naast het sportieve hechten de meeste wintersporters die voor Italië kiezen dan ook het meeste belang aan ontspanning en lekker eten. “Slow food” en streekgerechten zijn ook steeds een aanrader.

Cultuur

Op cultureel vlak staat Italië bekend om de vele kunstwerken en monumenten uit o.a. de Oudheid en de Renaissance maar ook op het vlak van moderne kunst heeft het land heel wat te bieden. Grote steden als Firenze, Rome, Venetië en Milaan, om er maar enkele te noemen, krijgen jaarlijks het bezoek van miljoenen kunstliefhebbers. Ook in kleinere steden en zelfs bergdorpen zijn heel wat pareltjes te ontdekken.

  • Sorteren

  • Land

  • Status

  • Skigebieden

  • Skidorpen

  • Sneeuwconditie