Oostenrijk

Oostenrijk is veel meer dan het land van de edelweiss, apfelstrudel en lederhosen. De combinatie van een gastvrije bevolking, geruggensteund door imposante en sneeuwovergoten berglandschappen, maken van elke wintersportvakantie een onvergetelijke ervaring

Algemene info
Skigebieden
Skidorpen
Wintersport

Driekwart van het land wordt getekend door alpenruggen waarachter charmante valleien verborgen gaan. De berghellingen lenen zich uitstekend voor skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen of wandelen. Ook voor niet-skiërs zijn er tal van sportieve mogelijkheden.

Skigebieden

De Oostenrijkse skigebieden zijn zeer sneeuwzeker en bieden voor elk wat wils. Tal van moderne skiliften en gondelbanen brengen je in een mum van tijd naar de beste sneeuw. Vooral voor beginners en kinderen is Oostenrijk het paradijs.

Link naar skigebieden
Skidorpen

Zowel de beau monde als de families met kinderen worden op hun wenken bediend. Vaak is er een piste of oefenweide voor beginnelingen in de dorpskern. Ook wellnessliefhebbers krijgen een ruim scala van mogelijkheden aangeboden.

Link naar skidorpen
Overnachten

Het aanbod aan accommodaties is overweldigend en hoogstaand. De dienstverlening en gastvrijheid doen elk hart smelten om het volgende jaar terug te keren. Typisch is ook het Oostenrijkse gasthof, waar een warm en familiaal thuisgevoel nooit veraf is.

Onderweg

Wie met de wagen richting Oostenrijk trekt, moet beschikken over een tolvignet. Het wegennet, net als het spoorwegennet is vrij uitgebreid en brengt je moeiteloos ter bestemming. Daarnaast zijn er regelmatige vluchten naar Wenen, Salzburg en Innsbruck, de drie belangrijkste internationale luchthavens voor wintersporters.

Gastronomie

De Oostenrijkse keuken kent vele gezichten. In eerste instantie is het een vrij zware en weinig geraffineerde, maar gezonde boerenkeuken die elke wintersporter weet te appreciëren. Typische gerechten zijn aardappelsalade, fondue, wienerschnitzel, goulash en noedels. Altijd smakelijke afsluiters zijn Apfelstrudel en Kaiserschmarren.

Cultuur

Elk jaar vinden in Oostenrijk tal van festivals en concerten plaats. Ook de plaatselijke ambachtelijke producten (o.a. houtsnijwerk) zijn zeer gegeerd. Wintersporters genieten hier steevast na tijdens de après-ski die op vele plaatsen legendarisch is.

  • Sorteren

  • Land

  • Status

  • Skigebieden

  • Skidorpen

  • Sneeuwconditie