Duitsland

Met meer dan 200 wintersportplaatsen is Duitsland een volwaardig wintersportland. Bovendien is wintersporten in Duitsland in vergelijking met de buurlanden nog voordelig.

Algemene info
Skigebieden
Skidorpen
Wintersport

Hoewel skiën op de goed geprepareerde pistes geen probleem is, kiezen velen veeleer voor een wandeltocht in de ongerepte natuur of volgen ze een van de talrijke bewegwijzerde langlaufparcours.

Skigebieden

Deze zijn ruwweg verspreid over drie regio’s waarvan twee sneeuwzeker en grenzend aan Oostenrijk: het Zwarte Woud en Zuid-Beieren. De derde regio, Sauerland, bevindt zich in Midden-Duitsland. Door de geringe hoogteligging is sneeuw hier niet steeds gegarandeerd.

Link naar skigebieden
Skidorpen

De skidorpen in Duitsland zijn zeer vergelijkbaar met buurland Oostenrijk. Je vindt er eenzelfde gemoedelijkheid, authenticiteit en drang naar tradities. Vaak is er ook een kuuroord in de buurt. Ook kinderen zullen er zich nooit vervelen.

Link naar skidorpen
Overnachten

Accommodaties vind je in Duitsland in alle categorieën en smaken. Hotels en pensions beschikken vaak over een aardige wellnessruimte.

Onderweg

Met de auto ben je in een mum van tijd ter bestemming. Ook de trein, met Munchen als draaischijf voor alle verkeer naar het zuiden, is een waardig alternatief.

Gastronomie

De Duitse keuken kent weinig franjes en wordt gekenmerkt door calorierijke gerechten, vaak met vlees en aardappelen of andere streekeigen producten. Stilaan ruimen de stevige schotels plaats voor fijnere bereidingen.

Cultuur

Duitsland heeft een rijk cultureel erfgoed en vele historisch interessante sites om te bezoeken. Natuurlijk mogen we hier ook de sfeervolle kerstmarkten niet ongenoemd laten.

  • Sorteren

  • Land

  • Status

  • Skigebieden

  • Skidorpen

  • Sneeuwconditie