Zwitserland

Zwitserland, de bakermat van het skiën, staat bekend om zijn grote aanbod van wintersporten en goede prijs-kwaliteitverhouding. De skigebieden richten zich zowel tot families als fervente wintersporters. Uitrusten van de sportieve inspanning in het natuurschoon kan in een van de vele wellness faciliteiten die het land rijk is.

Algemene info
Skigebieden
Skidorpen
Wintersport

Zwitserland staat bekend als een veelzijdig ski-eldorado en om haar diversiteit. Zwitserland is een goede concurrent geworden van landen als Oostenrijk en Frankrijk. Dit mede door de goede prijs-kwaliteitverhouding. U vindt er kleine gezellige skigebiedjes, maar ook megaskigebieden. Op culinair gebied is er in Zwitserland veel te beleven, evenals op wellnessgebied.

Skigebieden

Tussen de circa 150 skigebieden zitten zowel kleine gezellige gebiedjes als megaskigebieden. Alle dragen ze kwaliteit hoog in het vaandel. De meeste skigebieden zijn hooggelegen en vaak is er ook een gletsjer in de buurt. Hierdoor is wintersporten in Zwitserland jaarrond mogelijk.

Link naar skigebieden
Skidorpen

De Zwitserse skidorpen hebben een rijke traditie die zo veel mogelijk in ere wordt gehouden. Daarnaast duiken steeds meer moderne accommodaties op met alle faciliteiten die de hedendaagse wintersporter verlangt.

Link naar skidorpen
Overnachten

Aan hotels en appartementen ontbreekt het in Zwitserland niet. Natuurlijk is er steeds de houten chalet die lonkt. Een eigen huis aan de voet van de piste in Zwitserland is het summum voor elke wintersportfanaat.

Onderweg

Voor het merendeel van de wegen in Zwitserland geldt een tolplicht. Die wordt geheven door de verkoop van een wegenvignet. Voor sommige bergpassen en tunnels moet een aparte tol worden betaald. Het openbaar vervoer (trein, tram, bus) is goed georganiseerd en vrij punctueel. De internationale luchthavens zijn Zürich, Bern, Genève en Basel.

Gastronomie

De meeste Zwitserse gerechten zijn streekgebonden. Bekende gerechten zijn o.a. rösti, raclette of kaasfondue. Naast de traditionele keuken is er ook een ruime keuze aan internationale gerechten. Geniet ook van de Zwitserse wijn die je nauwelijks elders zult vinden.

Cultuur

Het brede Zwitserse cultuuraanbod heeft voor elk wat wils. Her en der vind je historische gebouwen (burchten, kastelen, kerken en kloosters) die getuigen van een rijk en afwisselend verleden. Jaarrond vinden tal van evenementen plaats.

  • Sorteren

  • Land

  • Status

  • Skigebieden

  • Skidorpen

  • Sneeuwconditie