Home » Italië » Skidorp Alagna Valsesia print deze pagina
icon skigebied Alagna Valsesia

Skidorp Alagna Valsesia (Italië)

Algemene info

Het kleinste dorpje van Monte Rosa, Alagna, ligt hemelsbreed op een steenworp van Gressoney la Trinité. Vele mensen worden tegenwoordig naar dit oord gelokt door de mooiste en tevens langste afdaling van het gebied die zich rond het dorp bevindt. Ook zijn er veel off-piste afdalingen terug te vinden. Alle trajecten zijn bovendien met elkaar verbonden door drie gondels en een aantal skiliftjes. Je geraakt dus zonder moeilijkheden en zonder je uitrusting uit te moeten doen het hele gebied rond. Het centrum van Monte Rosa is autovrij en het karakter van deze plaats is erg kindvriendelijk ingesteld. Ieder moment van de dag zullen de inwoners van deze idyllische woonplaats je van harte welkom heten. 

Skigebied

Monte Rosa

Hoogteligging dorp

1400 m

Aantal km piste

179 km in skigebied Monte Rosa

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
47 123 10 6 17 6 0 0

Toeristische informatie

Turismo Valsesia Vercelli
Tel. 0039-0163-922988
Infoalagna@atlvalsesiavercelli.it
www.atlvalsesiavercelli.it

Skischolen

Er is één degelijke skischool aanwezig in Alagna. De instructeurs nemen je vijf dagen onder hun vleugels op de oefenweide of pisten en zorgen ervoor dat wanneer je het nest verlaat, je zelfzeker de hellingen van het oord afsuist. Voor 12 uur begeleiding betaal je per persoon gemiddeld 125 euro, ongeacht de sportbranche die je wilt inoefenen. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een overzicht in te kijken door de ouders aan het onthaal van de toeristische dienst. Hierin zijn alle beschikbare crèches en babysits terug te vinden in de regio aan de meest schappelijke prijzen. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, curlen, paragliden, fitnessen, schaatsen en hondensleeën. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt hier eerder bescheiden, doch gezellig in de elf restaurants, zeven bars, twee cafés, de wijnbar, de dancing en het theater. 

Afstand tot Brussel

877 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Milano Malpensa op 170 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Varallo op 36 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?