Home » Oostenrijk » Skidorp Annaberg im Ötscherland print deze pagina
icon skigebied Annaberg im Ötscherland

Skidorp Annaberg im Ötscherland (Oostenrijk)

Algemene info

Dit dorp ligt tussen Ötscherland en Mariazellerland op een hoogte tussen 800 en 1400 meter. Een uitgebreid pistenetwerk is hier niet aanwezig, maar elke wintersporter kan hier wel zijn gading vinden. Bovendien hoef je niet dagelijks op de pisten te vertoeven om een geweldige wintervakantie te beleven. Ga bijvoorbeeld naar een concert, geniet van de prachtige omgeving via wandelpaden of bezoek het natuurpark Ötscher-Tormäuer. Als je opteert voor een budgetvriendelijke en toch gevarieerde vakantie, dan kan je deze bestemming alvast bovenaan je verlanglijstje plaatsen.

Skigebied

Ötscherland

Hoogteligging dorp

976 m

Aantal km piste

20 km in skigebied Ötscherland

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
24 25 13 18 12 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-2728-8245

E-mail: info@annaberg.gv.at

Website: www.annaberg.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Er is een skischool aanwezig in Annaberg waar je ski- en snowboardcursussen kan volgen. Zo betaal je als skiër 29 euro voor de begeleiding van een dag, een snowboarder telt dan weer 34 euro neer. Voor kinderen is het echter een stuk goedkoper. Afhankelijk van hun lengte betalen ze 11 of 17 euro voor een les.

Kinderinfo

In de bungalowparken, op campings en andere verblijfplaatsen in dit gebied zijn er enkele kinderopvangmogelijkheden. Maar verder zijn er in dit gebied geen andere faciliteiten voor kinderen.

Activiteiten

Naast de piste kan je op deze plek tijdens je wintervakantie ook gaan zwemmen, wandelen, paardrijden, mountainbiken of klimmen. In Annaberg wordt er veel belang gehecht aan natuursporten en alle mogelijkheden zijn hier dus aanwezig.

Evenementen

In Annaburg kunnen muziekliefhebbers genieten van een concert doorheen het jaar en in de zomer zijn dat in veel gevallen openluchtoptredens. Een jaarlijks hoogtepunt is bovendien het Seespitzfest dat altijd in het eerste weekend van augustus plaatsvindt. Met de waterval, het natuurpark Ötscher-Tormäuer en de pelgrimkerk St. Anna kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in dit skidorp.

Sport & Fitness

Met 20 kilometer pisten kunnen wintersportfanaten hun dagen gemakkelijk vullen, vooral gezinnen en beginners zullen zich op deze plek thuis voelen. Toch is er een mooie verdeling over de verschillende pisten waardoor ook de professionals hier aan hun trekken komen. Op de berg Tirolerkogel wordt bovendien vaak aan cross-country skiën gedaan in dit dorp.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski in dit gebied is zo goed als onbestaande, er zijn enkel vijf restaurants aanwezig waar je een heerlijke maaltijd kan verorberen.

Afstand tot Brussel

1058 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Mariazellerbahn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?