Home » Zwitserland » Skidorp Anzère print deze pagina
icon skigebied Anzère

Skidorp Anzère (Zwitserland)

Algemene info

Het resortdorp Anzère situeert zich op een zonnig terras boven het Rhônedal, aan de voet van het Wildhornmassief tussen de stukjes puur natuur van de lariks- en dennenbossen. Met zijn haast mediterraan microklimaat ligt het bovendien op ettelijke kilometers van de kantonale hoofdstad Sitten. Het biedt een schitterend uitzicht op de Walliser Alpen en een interessante blik op de historische irrigatiekanalen of suonen. Anzère is bovendien een nog relatief jong dorp. Pas in 1960 kreeg het de titel van wintersportdorp toegekend. Sindsdien wordt er iedere week uit een reusachtige ketel glühwein geschonken. Dit plaatsje wordt getypeerd door zijn fantastisch mooie bergpaden, vergezeld door lieflijk watergekabbel. Ook de verscheidenheid in het sportaanbod, zowel off als on piste, wordt er hoog in het vaandel gedragen.

Skigebied

Anzère

Hoogteligging dorp

1560 m

Aantal km piste

42 km in skigebied Anzère

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Anzère Tourisme
Place du Village
Case Postale 33
1972 Anzère
Tel. +41 (0)27 399 28 00
anzere@coeurduvalais.ch
www.anzere.ch

Skischolen

Anzère beschikt over twee degelijke skischolen en een oefenweide. Ook is les in het Nederlands mogelijk. De alpinecursus duurt gemiddeld vijf dagen en dus zo'n tien uur. Het kostenplaatje bedraagt in het algemeen zo'n 160 euro. De snowboardcursussen zijn er opvallend goedkoper en bedragen slechts 130 euro.

Kinderinfo

Voor jonge spruiten vanaf zes maanden biedt winterdorp Anzère een kinderopvang aan van ruim negen uur per dag. Hiervoor betaal je als ouder 35 euro, inclusief lunch voor de jonge telg. Ook is er een skikinderopvang aanwezig, een leuke kindercarrousel en een babylift. In het centrum werd onlangs een reusachtige kinderspeelplaats aangelegd. Aan de receptie van de dienst toerisme ligt er een overzicht klaar van de beschikbare babysitters in de stad.

Activiteiten

Even de highlights van de activiteiten in Anzère op een rijtje zetten! Eerst en vooral is er de tocht (met of zonder gids) naar het Tseuzier-stuwmeer. Gelegen in een gedeeltelijk bebost bassin loopt een charmante weg vanaf Ayent of Anzère over het irrigatiekanalenpad. De eindhalte biedt een wondermooi vergezicht op het Liènetal. Ten tweede biedt het plaatselijke bestuur uitstapjes aan, met busdienst, naar de kantonale hoofdstad Sitten. Dit bezit immers een historisch stadsbeeld en is een uitstekende bestemming betreffende shopping, gastronomie en wijnbouw. Ook wordt er verbinding met Siders voorzien vanuit de contreien van Anzère. Siders of Sierre is de stad met de meeste uren zon van Zwitserland en pakt uit met haar mooie oude binnenstad en musea. Ten derde is een boottocht op het Lac Souterrain de St. Léonard aangeraden. Het is het grootste ondergrondse karstmeer van Europa. Op de vierde plaats troont de stuwdam Grande Dixence, de hoogste ter wereld. Helaas kan de dam enkel van binnenin bezichtigd worden in de maanden juni, juli, augustus en september. Last but not least, het oerbos van Derborence. Ook de natuurliefhebbers worden niet vergeten met dit beschermde natuurgebied in een keteldal met machtige pijnbomen en lariksen, gelegen aan de zuidkant van het imposante Diableretsmassief.

Evenementen

Vooral in de zomermaanden heerst er drukte op het schema van Anzère. In Juli situeert zich de Course de Côte Ayent-Anzère: een imposante bergwedstrijd voor auto's die plaatsvindt op de helling van Anzère. Het is een lucratieve beproeving met een internationaal deelnemersveld. In diezelfde maand gaat de Tour des Alpages van start. Een tocht van 17 km op bergpaden voor de liefhebbers van wandelen en lopen dat wordt afgesloten door een volksfeest met wijnproeverijen en dergelijke. In augustus kan men gaan degusteren op het wijnfeest van de wijnboeren van Ayent. In fel contrast hiermee staat ook in die maand de Alpenmarathon gepland. Deze baant van Anzère via Crans-Montana naar Leukerbad. Houd wel rekening met de hoogteverschillen die het tot een ware volksloop maken.

Sport & Fitness

Naast het standaard skiën en snowboarden kan de gast zich ook nog vermaken op de wandel- en langlaufpaden, schaatsen, rodelen, mountainbiken, klimmen, paardrijden, vissen, hanggliden, paragliden, indoor tennissen, fitnessen, zwemmen, midgetgolfen, beachvolleyballen, een sauna, een solarium en massagesessies volgen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Anzère komt op de proppen met twaalf restaurants, vier bars, een pianobar, vijf cafés, twee tea rooms en een wijnbar. En voor wie de nacht hierna nog veel te jong is, kan nog de twee disco's opzoeken. Overdag zijn voor de toeristen de deuren van de concertzaal en de kunstgalerieën geopend.

Afstand tot Brussel

828 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 175 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sion op 20 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?