Home » Italië » Skidorp Arabba print deze pagina
icon skigebied Arabba

Skidorp Arabba (Italië)

Algemene info

Gelegen in de Dolomietenprovincie Belluno, te Italië, tussen de twee passen Passe Podoi en Passe Compologno, situeert zich het resort Arabba. Groot pluspunt aan deze ligging is dat het zowaar middenin de Sella Ronda oftewel de Superdolomiti Ski terug te vinden is. Je kan je meteen ook voorstellen wat een gigantisch en mooi wintersportgebied ter beschikking staat wanneer je Arabba als vakantiebestemming uitkiest! Het bergdorpje doet vreselijk traditioneel aan, doch alle moderne faciliteiten zijn aanwezig om je verblijf te vergemakkelijken. De meeste gebouwen, zeker in het hart van het resort, zijn in authentieke chaletstijl opgetrokken. Het centrum is bovendien verkeersvrij. Ook niet te onderschatten zijn de schappelijke prijzen die men je voorlegt voor zowel sportaanbod, accommodatie en après-ski. Handig voor de jonge gezinnen is de kindvriendelijke instelling van de plaatselijke bevolking en infrastructuur. 

Skigebied

Arabba-Marmolada

Hoogteligging dorp

1602 m

Aantal km piste

62 km in skigebied Arabba-Marmolada

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 37 13 11 17 5 0 0

Toeristische informatie

Ufficio Turistico di Arabba
Tel. 0039-0436-79130
arabba@infodolomiti.it
www.infodolomiti.it

Skischolen

Eén skischool met oefenweide aanwezig die dertig leraars tewerkstelt. De instructeurs begeleiden je zowel op de pisten als op de oefenweide zes dagen lang voor het gemiddelde tarief van 150 euro. 

Kinderinfo

Voor kinderen is er animatie voorzien in het centrum rond de middaguren, een skikinderopvang vanaf twee jaar, een kinderopvang vanaf twee jaar, een babylift, een lopende band lift en een kinderkaroussel. 

Activiteiten

Ben je toevallig in de periode met oud & nieuw in Arabba? Neem dan zeker deel aan de speciale fakkeltochten met animatie en drank die afgesloten worden met een vuurwerkspektakel en acrobaten! 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hun hart hier ophalen met het skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, bergwandelen, bergbeklimmen, rodelen, schaatsen, zwemmen, snowraften en tochten maken op de sneeuwscooter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is eerder bescheiden in Arabba, doch niet minder amusant! Er zijn twintig restaurants, tien bars, vijf pianobars, drie cafés, een wijnbar, drie pubs en een concertzaal gevestigd in de stad. 

Afstand tot Brussel

897 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Venezia

Dichtstbijzijnde treinstation

Bruneck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?