Home » Oostenrijk » Skidorp Au print deze pagina
icon skigebied Au

Skidorp Au (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse skidorp Au ligt aan de voet van de Diedampskopf en is een geschikte plaats om op gezinsvakantie te gaan. Het nachtleven is er vrij beperkt en de culturele activiteiten waaraan je overdag kan deelnemen, compenseren dat ruimschoots. Wandelen of langlaufen is in dit dorp evenzeer een aanrader en je hoeft bovendien in dit pittoreske dorp geen beginner te zijn om een uitdaging te hebben.

Skigebied

Diedamskopf

Hoogteligging dorp

900 m

Aantal km piste

44 km in skigebied Diedamskopf

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
14 20 8 4 2 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5515-2288

E-mail: au@schoppernau.at

Website: www.au-schoppernau.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In het skidorp is een skischool aanwezig waar skiërs en kinderen voor 48 euro een groepsles kunnen nemen. Snowboarders die een dag begeleid willen worden in groep betalen iets meer. Hun kostprijs voor een les komt neer op 56 euro. Wanneer je met het hele gezin skilessen wil nemen, kan je ook een familieticket aanschaffen zodat je vermindering geniet.

Kinderinfo

Families met kinderen zijn in Au graag geziene gasten. Zo is er een groot skigebied afgestemd op de kinderen en kunnen ze er ook lessen nemen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de boerderij met het hele gezin en er een leuke dag doorbrengen. Kinderen tussen drie en acht jaar kunnen bovendien in het Panorama-Berg restaurant opgevangen worden.

Activiteiten

In Au zijn de mogelijkheden eindeloos, dit oord heeft naast het wintertoerisme immers nog een ruim aanbod. Dat zorgt ervoor dat deze plek in de zomer zeker even interessant is. Hier kan je mountainbiken, paardrijden, paragliden, vissen en tennissen. Daarnaast kan je ook helemaal relaxen in de verschillende wellnesscentra.

Evenementen

Wanneer je over Au spreekt, moet je toegeven dat culturele activiteiten nooit ver weg zijn. Zo kan je genieten van verschillende festivals en optredens, maar zijn er ook het museum met de dorpsgeschiedenis en de kerk die je het hele jaar door kan bezoeken.

Sport & Fitness

Snowboarden en skiën in Au is mogelijk op het hoogste punt in Bregenzerwald. Dit skigebied is gericht op families en heeft een ruim aanbod aan pisten met een netwerk van 44 kilometer. Er zijn hoofdzakelijk blauwe en rode afdalingen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven in Au is niet echt om over naar huis te schrijven. Degenen die echt eens willen doorzakken gaan al gauw naar Damüls of Mellau. In dit skidorp zijn de mogelijkheden vrij beperkt en zijn er amper bars of pubs aanwezig. Er zijn bovendien ook niet al te veel restaurants in deze gemeente.

Afstand tot Brussel

817 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Friedrichshafen

Dichtstbijzijnde treinstation

Dornbirn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?