Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Häring print deze pagina
icon skigebied Bad Häring

Skidorp Bad Häring (Oostenrijk)

Algemene info

Het skidorp Bad Häring maakt deel uit van het district Kufstein. Deze gemeente stelt de gezondheid voorop en staat vooral daarom bekend. Door de aanwezigheid van een bron draait deze plek rond het welzijn van de mens. Daardoor kan je hier tal van wellnessprogramma's volgen, maar ook therapieën ondergaan. Wintersportfanaten kunnen in dit pittoreske dorpje verblijven en zich naar de dichtstbijzijnde skigebieden waaronder Wilder Kaiser en Hohe Salve verplaatsen voor een deugddoende vakantie.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

630 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5372-62207

E-mail: info@kufstein.com

Website: www.kufstein.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Bad Häring heeft geen skischool, maar als je toch afzakt naar het skigebied Wilder Kaiser kan je evengoed daar een cursus aanleren. In totaal zijn er hier 18 skischolen en is er dus keuze genoeg. In het midden van de vallei ligt skischule AKTIV. Hier kan je bijvoorbeeld skilessen volgen voor 55 euro per dag. Een snowboardcursus kost dan weer 50 euro per dag. Wanneer geld geen probleem is, kan je ook gaan voor de duurdere optie. Voor 170 euro per dag word je namelijk persoonlijk begeleid.

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er in deze gemeente eveneens geen speciale opvangvoorzieningen aanwezig. Daarvoor moet je ook in het skigebied op zoek gaan naar alternatieven.

Activiteiten

Deze gemeente heeft eveneens een rijk mijnverleden en deze geschiedenis kan je onder andere ontdekken in het mijnmuseum. Maar je kan ook een speciale mijnwandeling maken om deze historie te ontdekken. Het mijngebeuren wordt bovendien ook doorgetrokken op verschillende vlakken. Zo is er ook een speeltuin voor kinderen die in het teken staat van deze geschiedenis. In de regio Kufstein is het bovendien mogelijk om te gaan trekken en wandelen of om te gaan schaatsen.

Sport & Fitness

De pisten onveilig maken doe je hier vooral in de naburige gebieden zoals Wilder Kaiser. Alleen daar al zijn er 275 kilometer aan pisten voor snowboarders en skiërs. Langlaufers worden hier eveneens in de watten gelegd met een loipenetwerk van 180 kilometer. De mogelijkheden zijn in Bad Häring eindeloos, aangezien er nog twee andere skigebieden in de buurt liggen waar je eens een kijkje kan gaan nemen. Als wintersporter kan je hier kortom een topvakantie beleven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In het dorp waar herbronnen en tot rust komen de fundamenten zijn, zou een bruisend nachtleven haaks staan op deze mentaliteit. Iets drinken behoort hier wel tot de mogelijkheden, maar behalve enkele cafés zijn hier geen andere uitgaansmogelijkheden aanwezig.

Afstand tot Brussel

888 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Wörgl

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?