Home » Zwitserland » Skidorp Belalp-Blatten-Naters print deze pagina
icon skigebied Belalp-Blatten-Naters

Skidorp Belalp-Blatten-Naters (Zwitserland)

Algemene info

De drie relatief kleine dorpjes zijn zowel in de zomer als in de winter enorm geliefd om de vele vakantiemogelijkheden. Veel Zwitsers beschouwen Belalp-Blatten-Naters als hun tweede thuis en vertoeven hier dan ook menig vrij weekend. Deze regio is echter geen overvol toeristenoord. Hoewel ettelijke jaren geleden het Aletschgebied tot Unesco wereldnatuurerfgoed is uitgeroepen, is hier alles bescheiden en gemütlich gebleven. Bovendien staan de plaatsjes bekend als erg familievriendelijk. Het wintersportaanbod van het trio biedt een lucratieve variëteit en biedt aan iedere gradatie van kunsten wat wils. Naters is trouwens een unicum op zich. Het is immers de enige gemeente van Zwitserland die wijnteelt én een vierduizender rijk is. Daarenboven bevindt er zich ook de geroemde lindeboom wiens twee stammen dateren uit 1357! Het oude centrum van de Alpen, Brig, bevindt zich op een spreekwoordelijke steenworp van het gehucht. Het is goed bereikbaar door de spoor- en busverbindingen tussen Belalp, Blatten en Naters. 

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

2094 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Brig Belalp Tourismus

Bahnhofplatz 1
3900 Brig
Schweiz
Tel. +41 (0)27 921 60 30
info@belalp.ch

Nuttige adressen


Skischolen

De drie dorpen bieden één skischool aan die 40 leraren telt. Lessen in het Nederlands volgen is mogelijk. De gemiddelde alpinecursus kost er 150 euro en duurt vijf dagen. Voor dezelfde duur is de snowboardcursus tien euro goedkoper. 

Kinderinfo

Aan het onthaal van de dienst toerisme wordt een overzicht aangeboden van alle beschikbare babysitters en crèches in de buurt. Daarnaast voorziet Belalp-Blatten-Naters voor de jongsten van het gezin nog een skikinderopvang, een babylift en een lopende bandlift. 

Evenementen

De gemoedelijke plaatsjes kennen geen echte hoogtepunten op hun kalender. Maar het jaarlijks terugkerende Musikplausch mit den Sterntalern is wel een unieke ervaring. Ook wordt er iedere 25e november de Natischer Adventsmärt gehouden in Naters. 

Sport & Fitness

Naast het gebruikelijke skiën en snowboarden is er ook de mogelijkheid tot langlaufen, rodelen, wandelen, sneeuwschoenwandelen, paragliden, zwemmen en deelnemen aan de fakkeltochten. De levensgenieters kunnen gebruik maken van de sauna, het solarium of de massagevoorzieningen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski telt maar liefst 23 eetgelegenheden, zeven bars, drie cafés en twee pubs. Ook is er een concertzaal ter beschikking gesteld, een bibliotheek en een interessant volksmuseum. 

Afstand tot Brussel

783 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 200 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Brig op 8 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?