Home » Oostenrijk » Skidorp Bichlbach print deze pagina
icon skigebied Bichlbach

Skidorp Bichlbach (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Bichlbach is een rustig oord in de Alpen aan de voet van de Zugspitze. Hier hoef je geen overbevolkte plaatsen te verwachten, maar kan je heerlijk genieten van de kalme omgeving. Dat betekent echter niet dat hier niet ingespeeld wordt op het toerisme. Sneeuwpret en zomerplezier dragen ze hoog in het vaandel.

Skigebied

Tiroler Zugspitzarena

Hoogteligging dorp

1070 m

Aantal km piste

121 km in skigebied Tiroler Zugspitzarena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 57 14 25 13 2 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5673-20000500

E-mail: bichlbach@zugspitzarena.com

Website: www.zugspitzarena.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In het dorp is er een skischool aanwezig waar je ook in de zomer fietsmateriaal kan huren om de bergen in te trekken. Wanneer je op wintervakantie bent kan je hier de nodige uitrusting huren, maar ook ski- en snowboardlessen volgen. Voor een groepsles van vijf dagen voor snowboarders en skiërs komt de prijs neer op 109 euro. Kinderen moeten tien euro extra betalen voor deze begeleiding. Voor een privéles van een uur betaal je gemakkelijk 45 euro.

Kinderinfo

Vanaf vier jaar kunnen kinderen skilessen beginnen en samen met BOBO alles aanleren. De allerkleinsten kunnen in de kinderopvang spelen met de andere kinderen.

Activiteiten

Naast de pisten kan je ook de tijd van je leven doorbrengen in deze gemeente. Zo kan je in deze ongerepte natuur niet alleen heerlijk wandelen, Nordic walking is eveneens een optie. Met de slee of de arrenslee op trektocht of een ijsstokpartijtje spelen, een wintervakantie hier is verre van saai.

Sport & Fitness

Omgeven door de Mieminger Kette, het Wettersteinmassief en de Zugspitze kan de wintersport hier absoluut worden uitgeoefend. De Zugspitzarena is de geschikte plaats voor elk type van wintersporter. Hier kan je naar hartenlust skiën, langlaufen en snowboarden op de talloze pisten en loipen. Bovendien kunnen de boarders hun vaardigheden verder perfectioneren in de funparks en halfpipes.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De nadruk in dit dorp ligt allesbehalve op het uitgaansleven. Je kan hier wel gezellig iets gaan drinken, maar tot in de vroege uurtjes tooghangen in de twee cafés is niet de bedoeling. Verder kan je wel iets gaan eten in een van de plaatselijke restaurants.

Afstand tot Brussel

794 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Bichlbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?