Home » Oostenrijk » Skidorp Birgitz print deze pagina
icon skigebied Birgitz

Skidorp Birgitz (Oostenrijk)

Algemene info

Verkies je een ontspannen vakantie, dan heeft Birgitz alles te bieden waarnaar je op zoek bent. Families met kinderen kunnen hier een leuke tijd doorbrengen doordat er aan het Natterermeer verschillende voorzieningen aanwezig zijn voor je kroost. Zelf kan je bovendien niet alleen skiën of snowboarden in dit dorp, maar ook verschillende culturele activiteiten bijwonen en je onderdompelen in de Oostenrijkse tradities.

Skigebied

Olympia SkiWorld Innsbruck

Hoogteligging dorp

860 m

Aantal km piste

125 km in skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
37 88 13 20 19 3 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5234-32384

E-mail: birgitz@innsbruck.info

Website: www.innsbruck.info/birgitz

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In het dorp kan je terecht in de skischool Total,  Daarbuiten zijn  nog andere skischolen aanwezig waar je sportieve kunsten kan aanscherpen.

Kinderinfo

Kinderen zullen zich hier niet gauw vervelen dankzij het speciale programma aan het meer Natterer. De monitoren voorzien dagelijks een programma. Zo kunnen ze spelen in de natuur, op excursie gaan of moeten ze verschillende interactieve opdrachten vervullen. In de skischool Total van Birgitz is een skikindergarten voor de allerkleinsten.

Activiteiten

Als je altijd al een avontuurlijke vakantie wou beleven, kan in Birgitz deze droom werkelijkheid worden. Je kan de natuur intrekken om te gaan wandelen, mountainbiken, klimmen en fietsen. Maar je kan eveneens gaan zwemmen, tennissen, minigolfen en zelfs parachutespringen.

Evenementen

Hier kan je met een gids de natuur verkennen, zelf met de mountainbike de omgeving ontdekken of door de bergen trekken via de verschillende uitgestippelde wandelwegen. Rond Kerstmis kan je bovendien naar optredens gaan kijken.  

Sport & Fitness

Birgitz ligt in het Oostenrijkse skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck en daardoor heeft de wintersporter hier alles wat hij maar kan wensen. Skiën en snowboarden op de 138 kilometer pisten betekent elke dag opnieuw jouw grenzen verleggen. Ook langlaufers worden in dit dorp in de watten gelegd met een loipenetwerk van maar liefst 320 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Doordat de nadruk hier voornamelijk ligt op de wintersport is het nachtleven tot een minimum beperkt. Met twee cafés en drie restaurants is spreken van een groots après-skigebeuren niet aan de orde. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je hier geen gezellige avonden kan meemaken.

Afstand tot Brussel

875 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?